Трамвайното трасе по ул. Граф Игнатиев днес бе ремонтирано в

...
Трамвайното трасе по ул. Граф Игнатиев днес бе ремонтирано в
Коментари Харесай

Трамвайното трасе по ул. "Граф Игнатиев" бе ремонтирано превантивно

Трамвайното трасе по ул. " Граф Игнатиев " през днешния ден бе ремонтирано в сектора сред бул. " Патриарх Евтимий " и бул. " Евлоги Георгиев " с превантивна цел. Екип на компанията реализатор на цялостното възобновяване на релсовия път изряза плочите, граничещи с него, с цел да се получат по-широки фуги сред тях. Заради горещините релсите могат да се разширят и поради това плочките да се надигнат, както се получи в различен сектор от ул. " Граф Игнатиев " при започване на юни.

" Днес не е имало надигане на плочите, а компанията реализатор планувано изрязва спомагателни фуги там, където е преценено, че има потребност, с цел да няма бъдещо надигане ", обясниха от Столичната община.

При първия случай с настилката по трамвайното трасе инженери на общинска дирекция " Транспортна инфраструктура " установяваха, че повода е " температурно уголемение на напречните отводнители, които са инсталирани непосредствено до релсите ". Тогава температурата в София беше към 30 градуса.

Кметът Йорданка Фандъкова наложи оптималната санкция от 280 хиляди лв. на компанията реализатор на ремонта " Джи Пи груп ", После Столичната община разпореди на специалисти да изготвят математически модел на структурата на цялото трамвайно трасе по ул. " Граф Игнатиев ".

" Краткосрочното решение на казуса е да бъдат сложени спомагателни фуги покрай линейните отводнители, с цел да се избегнат възможни (бъдещи) проблеми, свързани с температурното уголемение ", сподели Барбалов, зам.-кмет по превоза. Той добави, че ремонтът е за сметка на компанията реализатор " Джи Пи груп ".

Изготвянето на математическия модел на структурата на трасето обаче е за потребностите на общината. " За нас е значимо да се направи пресмятане на целия релсов път, настилки, свързани с температурни разширения деформации и така нататък Целта посредством теоретичен развой да се стигне до аргументиран извод, че това, което се прави сега, е дефинитивно решение на казуса ", посочи зам.-кметът.

Трамвайното трасе по " Граф Игнатиев " бе пуснато в употреба след повсеместен ремонт при започване на декември 2018 година

Всичко, което би трябвало да знаете за: Ремонтите в центъра на София (95)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР