Тръмп: Юнкер е твърд човекПрезидентът на САЩ Доналд Тръмп описа

...
Тръмп: Юнкер е твърд човекПрезидентът на САЩ Доналд Тръмп описа
Коментари Харесай

Тръмп: Юнкер е твърд човек

Тръмп: Юнкер е корав човек
Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разказа ръководителя на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер като „ корав, сложен човек “, който оказва напън върху Съединени американски щати да се контракти нова комерсиална договорка, откакто Вашингтон заплаши с мита европейските коли, заяви „ Политико “.

"Честно казано, той пристигна в кабинета ми толкоз бързо от Европа, че не знаех, че има самолети, които летят толкоз бързо. Казах: "Къде намерихте този аероплан?", съобщи Тръмп на взаимна конференция с полския президент Анджей Дуда. "И [сега] имаме сходство на договорка. Тъй като - значително – всичко това е стопански за колите."

Тръмп има поради срещата си с Юнкер през юли, която докара до започване на договаряния сред Европейски Съюз и Щатите за понижаване на комерсиалните бариери от двете страни на Атлантика. И Вашингтон, и Брюксел дадоха обещание да не вкарват нови мита за продуктите на другата страна, до момента в който тези договаряния реализиран прогрес.

Това съглашение пристигна, откакто Съединените щати към този момент бяха наложили мита за европейската стомана и алуминий за към 7,5 милиарда $, а Европейски Съюз отвърна с мита за към 3,3 милиарда $ американски експорт, в това число стомана, селскостопански артикули, фъстъчено масло, боровинки, портокалов сок, лодки, облекло.

„ Жан-Клод е корав мъж. Той е доста добър човек. Харесва ми “, сподели Тръмп. „ Но той е сложен. Той е рисков. Той е индивидът, за който желая да договаря за мен, само че той сложен, корав. “

Преди срещата през юли Тръмп заплашваше да удари европейски коли с 25-процентно мито. Тази опасност бе отсрочена. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР