Тръмп спечели партийния вот в Айова с безпрецедентна преднина. Бившият

...
Тръмп спечели партийния вот в Айова с безпрецедентна преднина. Бившият
Коментари Харесай

Тръмп спечели партийния вот в Айова с безпрецедентна преднина

Тръмп завоюва партийния избор в Айова с невиждана преднина. Бившият американски президент си осигури безапелационна победа в първия републикански партиен избор за президентската акция за 2024 година с невиждана преднина. Това затвърди господството му над партията макар множеството правосъдни проблеми, до момента в който търси реванш против президента демократ Джо Байдън.
Губернаторът на Флорида Рон Десантис приключва много обратно на второ място.
Той изпреварва с малко някогашния дипломат в Организация на обединените нации Ники Хейли, до момента в който двамата се борят кой от тях да е основната опция на Тръмп.
Никога до момента участник в републиканските първоначални избори в Айова не е имал такава преднина.
При съвсем 95% преброени гласове Тръмп събира 51.1%, до момента в който Десантис е с 21.2%, а Хейли – с 19.0%. Най-голямата разлика в щата е била 12.8 процентни пункта – за Боб Доул през 1988 година

Щатът е дребен – с малко над 3 млн. поданици, и предварителните данни сочат, че в партийния избор на Републиканската партия са взели участие към 120 хиляди души. Резултатът е много под рекордните 187 хиляди гласа, подадени през 2016 година Според анализатори това отразява какъв брой мотивиращ може да бъде Тръмп за най-преданите му симпатизанти.
Резултатът затвърди претенциите на Тръмп, че номинацията му е предрешенапредвид голямата му преднина в националните изследвания. Това е по този начин, макар че е изправен пред четири престъпни обвинявания и близо една трета от участвалите в днешния избор в Айова споделиха, че в случай че бъде наказан, няма да е подобаващ да се върне в Белия дом. Близо две трети от интервюираните републиканци от Айова споделят, че не имат вяра, че Байдън законно е спечелил изборите през 2020 година, приемайки лъжите на Тръмп за откраднат избор.Предприемачът Вивек Рамасвами приключи акцията си за президент на републиканците, откакто завоюва малко под 8% от гласовете в понеделник. Той поддържа Тръмп в тирада пред поддръжниците си.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР