Тръмп: Съдебната система в САЩ е политизиранаСъдебната власт в САЩ

...
Тръмп: Съдебната система в САЩ е политизиранаСъдебната власт в САЩ
Коментари Харесай

Тръмп: Съдебната система в САЩ е политизирана

Тръмп: Съдебната система в Съединени американски щати е политизирана
Съдебната власт в Съединени американски щати е политизирана, в страната съществуват съдилища, които одобряват решения според от политическите им пристрастия. Това са „ съдиите на Обама “, съобщи американският президент Доналд Тръмп.

Повод за коментара на стопанина на Белия дом, който той е разгласил на страницата си в Туитър, е изказване на ръководителя на Върховния съд на Съединени американски щати Джон Робъртс. Той съобщи, че правосъдната система е изцяло самостоятелна.

„ Извинявам се, ръководител на Върховния съд Джон Робъртс, само че у нас в действителност има „ съдии на Обама “, и техните възгледи мощно се отличават от възгледите на хората, на които е предоставено задължението да обезпечават сигурността на нашата страна “, написа Тръмп.

Президентът незабавно даде образец със съда на 9 окръг. В него влиза федералният съд в Сан Франциско, който по-рано беше блокирал реализацията на указа на Тръмп, нареждащ на федералните ведомства да отхвърлят на незаконните мигранти леговище. Стопанинът на Белия дом означи, че би било прелестно, в случай че този съд в действителност е самостоятелен, само че изрази угриженост, че точно там постъпват по-голямата част от исковете, имащи за цел да блокират самодейностите на изпълнителната власт, свързани със отбраната на границата.

„ Ние се нуждаем от отбрана и сигурност, а тези решение на съда излагат на заплаха нашата страна. Това е доста рисково и безразсъдно “, акцентира президентът Тръмп.

Председателят на Върховния съд Джон Робъртс съобщи по-рано, че в страната няма „ нито съдии на Обама, нито съдии на Тръмп “ и цялата правосъдна система е изцяло самостоятелна. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР