Тръмп с нова победа: спечели първичните избори в Ню Хемпшир.

...
Тръмп с нова победа: спечели първичните избори в Ню Хемпшир.
Коментари Харесай

Тръмп с нова победа: спечели първичните избори в Ню Хемпшир

Тръмп с нова победа: завоюва първичните избори в Ню Хемпшир. Доналд Тръмп завоюва успеха в републиканското президентско съревнование в Ню Хемпшир, приближавайки се до реванш през ноември с президента демократ Джо Байдън.

Резултатът в Ню Хемпшър е крах за някогашната непрекъсната представителка на Съединени американски щати в Организация на обединените нации

Ники Хейли, която приключи на второ място, макар че влага доста време и финансови средства в щата, прочут с самостоятелния си темперамент. Тя е последният важен кандидат за номинацията на Републиканска партия за президентските избори, откакто губернаторът на щата Флорида Рон Десантис приключи кандидат-президентската си акция през уикенда, което ѝ разреши да води своята акция като единствената опция на Тръмп.

„ Тази конкуренция надалеч не е завършила “, сподели Хейли

пред своите поддръжници на следизборно празненство в Конкорд, предизвиквайки Тръмп да я дебатира. „ Аз съм войник. И в този момент сме последните, които стоят до Доналд Тръмп. “

На личното си празненство в Нашуа Тръмп стартира речта си, като се подигра с Хейли, като я назова „ лъжец “ и сподели: „ Тя прави тирада, като че ли е спечелила. Тя не завоюва. Тя загуби… Тя имаше доста неприятна нощ. “ Неговите забележки последваха поредност от гневни изявления в приложението му Truth Social, заклеймяващи я като „ ЗАБЛУДА “.

С 57% от предстоящите гласове, съгласно Edison Research, Тръмп имаше комфортна преднина от 54,4% към 43,6%.

Тръмп реализира изключително високи резултати в най-консервативните региони на щата

до момента в който Хейли завоюва в по-либералните.Единствените региони, в които Хейли води пред Тръмп съгласно предварителните резултати, са обитаеми места, чиито поданици са с демократични възгледи като столицата на щата град Конкорд, а също градовете Кийн и Портсмът.

Въпреки че крайната разлика към момента беше неразбираема, резултатът евентуално ще поддържа апелите на някои републиканци Хейли да се отдръпна, с цел да може партията да се сплоти зад него. Нейната акция даде обещание в меморандум по-рано във вторник да продължи напред до „ супер вторник “ на 5 март, когато републиканците в 15 щата и една територия гласоподават.

Гласуването във вторник беше първият дуел сред Тръмп и Хейли, откакто губернаторът на Флорида Рон ДеСантис, считан в миналото за най-големия противник на Тръмп, отпадна в неделя и поддържа Тръмп.

 

Източник: Ройтерс / Превод:

Още вести четете в категория Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР