Тръмп разясни още, че позволението за продажби се отнася само

...
Тръмп разясни още, че позволението за продажби се отнася само
Коментари Харесай

Как производителите на чипове в САЩ си издействаха да доставят части за Huawei

Тръмп обясни още, че позволението за продажби се отнася единствено за " съоръжение, което не е обвързвано с въпроса за националната сигурност ", само че не даде детайлности.

© Jonathan Ernst След огромна лобистка акция, проведена от производителите на чипове в Съединени американски щати, президентът Доналд Тръмп позволи на фирмите още веднъж да продават артикули на Huawei. Причината е, че съгласно промишлеността възбраната би навредила на стопанската система и националната сигурност на страната, написа Bloomberg.

Вместо възбрана

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък В писмо до комерсиалното министерство, както и по време на редица срещи фирмите настояха за съответни дейности против Huawei, които да влязат в действие вместо възбраната от месец май. Те оферират да се разпознават характерните технологии, до които китайските компании не трябва да имат достъп, само че и упорстват за разрешение за американските компании да доставят Huawei с всичко останало.

Асоциацията на производителите на чипове (SIA) - комерсиалната група, която показва компании като Intel, Broadcom и Qualcomm, съобщи пред администрацията на Тръмп, че глобите против китайските компании ще им разрешат да бъдат самостоятелни сътрудници, което има много минуси.

Миналата седмица представители на промишлеността се срещнаха с комерсиалния секретар на Съединени американски щати Уилбър Рос и с финансовия министър Стивън Мнучин, с цел да оспорят решението компанията да попадне в черния лист на страната, споделят източници на Bloomberg.

Пречка за фирмите

Според SIA сходно деяние би отстранило производителите от техния максимален пазар и би им попречило да влагат. В същото време Huawei ще успее да си набави нужните съставни елементи от някъде другаде.

" По-строгите и огромни рестрикции освен лимитират опцията на американските компании за чипове да вършат световен бизнес, само че и ги нарежда като несигурни, като по този метод излага на риск бъдещето на цялата промишленост. От друга страна, секторът въздейства върху националната сигурност ", написа в изказване на групата.

В него се споделя още, че администрацията на президента на Съединени американски щати би трябвало да взима поради тези фактори, когато преценя заявките за лиценз от американски компании.
Президентът Доналд Тръмп даде знак, че схваща недоволствата на производителите.

Новото решение на Тръмп

След срещата си с китайския президент Си Дзинпин той разгласи, че ще разреши на американските компании да продължат да доставят с съставни елементи Huawei. Като причина той посочи това, че американските компании не са удовлетворени от политиката, която води против китайската компания.

" Доста елементарно се съгласих да им разреша да продължат да продават продуктите си ", съобщи той по време на конференция. " Компаниите не останаха удовлетворени от решението, тъй като не са отговорни те за това, което се случваше с Huawei. Затова и постъпих по този начин ", изясни той.

Тръмп обясни още, че позволението за продажби се отнася единствено за " съоръжение, което не е обвързвано с въпроса за националната сигурност ", само че не даде детайлности. Коментарите му провокираха известно комплициране измежду промишлеността и анализаторите. Белият дом обаче към момента не е оповестил характерните условия за фирмите, които ще работят с Huawei в бъдеще.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР