Тръмп предупреждава, че ще стане голям проблем, ако пострада някой

...
Тръмп предупреждава, че ще стане голям проблем, ако пострада някой
Коментари Харесай

Турция завърши плановете за сирийската атака, Тръмп заплаши Анкара

Тръмп предизвестява, че ще стане " огромен проблем ", в случай че пострада " някой от нашите хора "

Американският президент Доналд Тръмп заплаши " да унищожи стопанската система на Турция ", в случай че страната премине избрани граници в Сирия. Това става след решението му да изтегли сили на Съединени американски щати от североизточните елементи на Сирия. Този ход бе разчетен като " зелена светлина " за турска офанзива по кюрдските бойци по границата и бе подложен на критика даже от републиканските съдружници на Тръмп, написа Военновъздушни сили.

В поредност туитове американският президент отбрани позицията си. Кюрдските сили бяха основен сътрудник на Съединени американски щати в битката против джихадистите от ИДИЛ, само че Анкара счита " Отрядите за отбрана на народа " на сирийските кюрди за отклонение на Кюрдската работническа празненство (ПКК), която е неразрешена в Турция и е оповестена за терористична организация.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Поредица от туитове

В понеделник Тръмп написа в Twitter, че е определен на поста, с цел да приключи " тези неуместно безкрайни войни ", и че " Турция, Европа, Сирия, Иран, Ирак, Русия и кюрдите в този момент би трябвало да намерят решение на обстановката ". Преди това той приказва по телефона с турския президент Реджеп Тайип Ердоган, след което Белият дом удостовери, че Анкара ще " придвижи дълго плануваната си интервенция в Северна Сирия " и американските сили " към този момент няма да бъдат в непосредствена непосредственост ".

Веднага последваха обвинявания от кюрдска страна, че са станали жертва на подъл " удар с нож в гърба ", а в Съединени американски щати се чу остра рецензия към Тръмп от целия политически набор. В резултат Тръмп разгласява поредност от туитове, с които предизвестява Турция да не се възползва от решението му, тъй като другояче ще " унищожи и заличи " нейната стопанска система. В доуточняващ туит американският президент написа, че под " прекосяване на дефинира граници " има поради, че Анкара " не би трябвало да прави нищо, което не е човешко ". И добавя, че ще стане " огромен проблем ", в случай че пострада " някой от нашите хора ".

Подкрепят или не поддържат

Пентагонът декларира, че " министерството на защитата е дало ясно да се разбере на Турция, че не поддържаме турска интервенция в Северна Сирия ". Същевременно Ердоган упорства, че желае Анкара да управлява " зона за сигурност " по сирийската граница, която да е дълга 480 км и необятна 30 км. Целта е там да бъдат разселени до 2 млн. сирийски бежанци от над 3.6 млн., намиращи се сега в Турция.

В понеделник от турското министерство на защитата показаха, че " цялата подготовка за интервенцията е приключена ". И допълниха, че установяването на " зона за сигурност " е жизненоважно за сирийците и за мира в района. Същевременно обаче Анкара продължава да заплашва с нахлуване кюрдските сили по границата в североизточна Сирия.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР