Тръмп отмени Втората студена войнаОще в началото на съвместната пресконференция

...
Тръмп отмени Втората студена войнаОще в началото на съвместната пресконференция
Коментари Харесай

Тръмп отмени Втората студена война
Още в началото на съвместн

Тръмп анулира Втората студена война
Още при започване на взаимната конференция с Владимир Путин, президентът на Съединените американски щати Доналд Тръмп разгласи, че връзките сред Съединени американски щати и Русия „ в никакъв случай не са били по-лоши “.

Веднага по-късно обаче добави, че това към този момент се е трансформирало „ преди към четири часа “.

И в действителност е по този начин. Със своите изявления в Хелзинки и по време на срещата на върха на НАТО в Брюскел, Тръмп насочи явен сигнал за историческа смяна в американската външна политика, която евентуално ще повлияе на бъдещето на Съединените щати и на президентството му.

Той отхвърли фундаментални правила на американската външна политика, открити след края на Студената война и хвърли виновността за ужасните връзки с Русия не върху Владимир Путин, а напълно върху американската политическа върхушка.

В обява в „ Туитър “, директно преди срещата в Хелзинки, Тръмп упрекна управлението на двете водещи американски партии: „ Отношенията ни с Русия НИКОГА не са били по-лоши, с помощта на дълги години на неблагоразумие и нелепост, а в този момент и на лова на вещици “.

По този метод Тръмп отхвърли политиките и проектите на неоконсерваторите и техните съдружници либералите интервенционисти, както и на многочислените войнолюбиви мозъчни тръстове, които се трудят неуморно във Вашингтон, с цел да прокарат ползите си.

Ако се върнем седмица обратно, от Брюксел до Англия и Хелзинки, излиза наяве, че посланията на Тръмп са пределно ясни, поредни и в това време изумителни.

НАТО е остаряла, европейските съдружници се възползват от отбраната на Съединените щати и реализират големи търговски остатъци за наша сметка. Но към този момент идва краят на това. Европейците ще престанат да ни крадат пазарите и ще стартират да заплащат за личната си сигурност.

И няма да има Втора студена война.

Няма да допуснем анексията на Крим или помощта на Путин за проруските бунтовници в Украйна да попречат за доближаването и съдействието ни, твърди Тръмп. Ще реализираме съглашения за ограничение на въоръжението и ще преговаряме за нашите разлики, както това сториха Роналд Рейгън и Михаил Горбачов.

Хелзинки сподели, че Тръмп в действителност стои зад думите си, когато неведнъж заявяваше, че „ мирът с Русия е нещо хубаво, а не неприятно “.

По въпроса за Сирия Тръмп загатна, че работи дружно с Путин и Бенямин Нетаняху, който държи всички ирански елементи и милициите, подкрепяни от Техеран, да бъдат държани надалеч от Голанските възвишения. Колкото до американските бойци в Сирия, Тръмп твърди, че те ще се приберат вкъщи, откакто бъде победена „ Ислямска страна “, което е реализирано на 98%.

Тук следим и едно друго, надалеч по-важно обръщение: Америка се прибира у дома от многочислените войни в чужбина и ще смъкна от себе си грижата за международните проблеми.

И преди и след срещата Тръмп — Путин медийното отразяване беше белязано от невиждана до момента неприязън и злоба, ориентирани към американския президент. Медиите може и да не са „ зложелател на народа “, както ги дефинира Тръмп, само че доста от тях са върли врагове на сегашния президент.

Някои желаеха Тръмп да имитира Никита Хрушчов, който провали срещата на върха в Париж през май 1960 година, поради грандиозния неуспех на американското разузнаване — свалянето на шпионския аероплан „ Локхийд У-2 “ над Урал единствено няколко седмици преди този момент.

Хрушчов настоя Дуайт Айзенхауер да се извини. Той отхвърли и Хрушчов избухна. Очевидно част от медиите се надяваха на сходна борба.

Какво ли си си е мислил Тръмп, когато говореше за „ безразсъдството и нелепостта “ на американската външна политика, която способства за сегашната неприязън в връзките сред Съединени американски щати и Русия?

Дали нямаше поради настъплението на НАТО в предния двор на Русия след краха на Съюз на съветските социалистически републики?

Дали не ставаше въпрос за американското настъпление в Ирак, което трябваше да лиши Садам Хюсеин от оръжия за всеобщо заличаване, с които той не разполагаше и което хвърли целия Близък Изток в безконечни войни?

Дали не беше поддръжката на Съединени американски щати за сирийските бунтовници, решени да смъкват Башар Асад, която докара до намесата на „ Ислямска страна “ и до продължаващата към този момент седем години революция с половин милион жертви? Война, в която Путин се намеси, с цел да избави своя сирийски съдружник.

Дали не е мислел за анулирането от администрацията на Джордж Буш младши Договор за ограничение на системите за противоракетна защита на Ричард Никсън, което принуди Путин да скъса Договора за очистване на ракетите със междинен обхват и да стартира да разполага крилати ракети като противопоставяне.

Дали не е мислел за присъединяване ни в преврата в Киев, който смъкна определения проруски режим и докара до анексирането на Крим от Путин, с цел да резервира съветската военноморска база в Севастопол.

Много от дейностите на Путин, които осъждаме, са естествена реакция на това, което ние сторихме.

Русия анексира Крим изцяло безкръвно. Съединени американски щати обаче бомбардираха Сърбия в продължение на цели 78 дни, с цел да принудят Белград да се откаже от Косово, считано от сърбите за люлка на страната и духовността.

Как това деяние е по-морално от това, което направи Путин в Крим.

Ако съветското военно разузнаване е хакнало имейлите на Демократическата партия, разкривайки по какъв начин беше преметнат Бърни Сандърс, то Тръмп твърди, че няма нищо общо. Две години изтекоха от тогава; има ли някакво доказателство, че не е по този начин?

Тръмп упорства, че съветската интервенция не е оказала влияние на резултатите от изборите през 2016 година и той няма да разреши на медийната нервност по „ Русия гейт “ да попречи на подобряването на двустранните връзки.

Бившият началник на Централно разузнавателно управление на САЩ Джон Бренън е ядосан: „ представянето на Тръмп по време на конференцията в Хелзинки … беше … измяна. Той е напълно в джоба на Путин. Патриоти от Републиканската партия, къде сте??? “

Е, както е споделил американският бунтовник Патрик Хенри преди доста години „ Ако това е измяна, дано най-малко да извлечем изгода “. /БГНЕС

Патрик Бюканън, The American Conservative.
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР