Тръмп нареди разследване относно ефектите от вноса на стомана върху

...
Тръмп нареди разследване относно ефектите от вноса на стомана върху
Коментари Харесай

Брюксел ще отговори, ако Тръмп наложи мито върху европейската стомана

Тръмп подреди следствие по отношение на резултатите от вноса на стомана върху националната сигурност на Съединени американски щати

Още по тематиката
Китайският железен дъмпинг се преглежда като опасност за американската национална сигурност

МВФ, Световната банка и Световната комерсиална организация са обезпокоени от завой към протекционизъм

Стоманата от Европа, Канада и Япония ще бъде най-вече наранена.Европейската комисия (ЕК) ще отговори, в случай че Съединени американски щати наложат мито или квоти върху европейската стомана като част от обещанията на американския президент Доналд Тръмп да ограничи вноса, базирайки се на опасност за националната сигурност на страната. Еврокомисарят по въпросите на търговията Сесилия Малмстрьом прикани администрацията на Тръмп да не продължава с въвеждането на общи цени върху вноса на стомана. Аргументът й е, че сходен ход би бил " доста неприятен " за Европа, написа.

" Ние сме другар и съдружник на Съединени американски щати и считаме, че ще бъдем незаслужено наранени от това. Ще би трябвало да забележими дали тази мярка е в сходство със Световната комерсиална организация. Ако ни засегне, ние, несъмнено, ще отговорим. Точно по какъв начин и по кое време няма да отговоря в този момент, само че се приготвяме ", споделя Малмстрьом. Нейните мнения осветляват възходящата възможност от трансатлатническа комерсиална война, в случай че Тръмп последва обещанията си да отбрани американската стоманена промишленост от това, което счита за нечестна интернационална конкуренция.

Засегната ли е националната сигурност

Американският президент подреди особено следствие по отношение на резултатите от вноса на стомана върху националната сигурност на страната. От Вашингтон се чака скоро решение във връзка с заключенията и какви дейности ще последват. Това може да бъде първият огромен протекционистки ход от страна на Тръмп. Евентуалните американски рестрикции към този момент доведоха до митинг на европейски членки на НАТО като Германия.

Стоманата от Европа, Канада и Япония ще бъде наранена най-вече, в случай че Вашингтон наложи ограничавания в отбрана на националната сигурност. Други антидъмпингови ограничения към този момент орязаха значително американския импорт на китайска стомана.

Малмстрьом уточни, че Брюксел ще би трябвало да отговори на всевъзможни вреди, претърпени от европейски компании. " Смятам, че би трябвало да бъдем извънредно деликатни при използването на термина " търговски войни ", защото това е нещо, което е доста злополучно за целия свят, в случай че се случи. Искаме да избегнем всичко трагично, само че, в случай че бъдат наранени наши компании, ще би трябвало несъмнено да отговорим ", декларира Малмстрьом.

Европейските висши представители, които не виждат законови учредения за мито върху стоманата въз основата на националната сигурност, нямат изясненост върху възможните величина и обсег на наказателните ограничения. " Обикновено не приказваме свободно за отговор, само че това е един от тези случаи, в които ще има мощна реакция ", споделя поискал анонимност европейски посланик.

Реакцията на Брюксел

В публична реакция по отношение на американското следствие за стоманата Брюксел показва, че " ограниченията, ориентирани против доста стоманени артикули и всички страни въз основата на аргументи, свързани с националната сигурност, не са оправдани ". Според документа не е ясно по какъв начин американският импорт може да измести локалната стомана и да докара до безработица, защото размерът на вноса понижава.

Малмстрьом декларира: " Разбираме, че Съединени американски щати се тревожат поради свръхпроизводството в Китай, само че не считаме, че това е вярната мярка, която би трябвало да се предприеме. Готови сме да работим с тях, както към този момент го вършим, за оправянето със свръхпроизводството в Китай във връзка с стоманата и на други неща. "
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР