Тръмп нахока демократите за липсата на бюджет и заплаши с

...
Тръмп нахока демократите за липсата на бюджет и заплаши с
Коментари Харесай

Безизходицата с US бюджета

Тръмп нахока демократите за неналичието на бюджет и заплаши с “ядрена алтернатива ” в Сената

Стотици хиляди американски държавни чиновници бяха принудени през вчерашния ден да излязат в неплатен отпуск, откакто на изключително съвещание в неделя Сенатът още веднъж не съумя да утвърди бюджета на администрацията, съобщи Би Би Си.

Финансовите диспути са обвързани с искане на демократите за отбрана за така наречен Мечтатели – незаконни имигранти, които са пристигнали в Съединени американски щати като деца и които са застрашени от депортация. Заради този проблем сенаторите-републиканци, които са 51 в 100-членната горна камара, не могат да одобряват бюджета – за одобряването му са нужни 60 гласа.

Липсата на единодушие докара до обстановка, в която болшинството от чиновниците на министерствата на образованието, търговията, околната среда и други си останаха вкъщи в понеделник. Половината от работещите в браншове като финанси, опазване на здравето, защита и превоз също се оказаха в неплатен отпуск.

Президентът Доналд Тръмп упрекна демократите за парализата на администрацията си. “Те отхвърлят услуги и сигурност за своите жители за сметка на услуги и сигурност за неграждани ”, написа президентът в туитър. “Демократите стопираха нашето държавно управление в полза на своята лява база. Не желаят това, само че са безсилни! ”, добави той. Ден по-рано той упрекна политическите си съперници в блян да позволен хиляди незаконни имигранти в страната и позволи така наречен нуклеарна алтернатива в гласуването на бюджета, при която е належащо нормално болшинство от 51%.  Subject -- Paste headline here.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР