Тръмп многократно е изразявал пред близки сътрудници от Белия дом

...
Тръмп многократно е изразявал пред близки сътрудници от Белия дом
Коментари Харесай

Тръмп искал да изтегли САЩ от СТО, финансовият министър отрича


Тръмп неведнъж е изразявал пред близки сътрудници от Белия дом желанието си да изтегли Съединени американски щати от Световната комерсиална организация (СТО) - стъпка, която би тласнала интернационалната търговия към цялостен безпорядък. Това заяви Ройтерс, базирайки се на осведомителния уебсайт Аксиос (Axios), който цитира източници, взели участие в диалозите.

" Той (заплаши с изтегляне) 100 пъти. Тя ще ни прецака тотално като страна ", съгласно източник, разговарял по въпроса с Тръмп. Източникът добавя, че Тръмп постоянно казвал на съветниците: " Всеки път са ни прекарвали (от СТО). Не знам за какво сме в нея. СТО е основана от останалия свят, с цел да прецаква Съединени американски щати ".

Аксиос акцентира, че вероятно евакуиране от СТО ще изисква Конгресът да одобри закон, а Тръмп надали ще го убеди да извърши желанието му.

По-късно в петък американският министър на финансите Стивън Мнучин съобщи, че информацията на уеб страницата Аксиос (Axios) не е вярна.

Няма водеща вест тук... не е правилно, съобщи пред телевизия Фокс Мнучин, определяйки информацията като " подправена вест ". Това е пресилване, добави той.

Президентът бе явен с нас и с другите, той има безпокойства, свързани със СТО, той е на мнение, че има аспекти в организацията, които не са почтени, той счита, че Китай и други страни я употребяват за лична полза, само че ние сме съсредоточени върху свободната търговия, съобщи Мнучин.

Белият дом не дава отговор към този момент на молбата за коментар, отбелязва Ройтерс.

Миналия петък Съединени американски щати ускориха заканите си към световната комерсиална система, заявявайки, че могат да наложат несъгласие на решенията на организацията по разногласия, в случай че СТО ги преглежда по-дълго от позволените 90 дни.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР