Тръмп и съпругата му Мелания пристигнаха в Лондон на тридневна

...
Тръмп и съпругата му Мелания пристигнаха в Лондон на тридневна
Коментари Харесай

Посещението на Тръмп разедини британците

Тръмп и брачната половинка му Мелания дойдоха в Лондон на тридневна държавна аудиенция. Придружават ги доста представители на едрия бизнес. Към него във Англия ще се причислят щерка му Иванка, синовете му Доналд младши и Ерик и съпругите им.

Скотланд ярд реализира интервенция на стойност 25 млн. паунда за сигурността по време на визитата на американския президент в Лондон. Те сложиха над 10 000 служители на реда да охраняват региона на Бъкингамския замък и Даунинг стрийт.

Преди визитата си в Лондон Тръмп съобщи, че Англия би трябвало да напусне Европейски Съюз на 31 октомври даже и без договорка и че на Найджъл Фарадж би трябвало да бъде отредена роля в договарянията за Брекзит. Президентът е последовател на Борис Джонсън и намерено го поддържа за идващ министър председател на Англия.

Американският президент започва срещите си с обяд с кралица Елизабет Втора, а кулминационната точка е държавният прием в Бъкингамския замък, на който са поканени към 150 посетители с културни, дипломатически и бизнес връзки със Съединени американски щати. Трима обаче бойкотираха банкета. Това са водачът на лейбъристите Джереми Корбин, който сподели, че няма да участва на банкета в понеделник, тъй като счита, че Мей „ не трябва да разпъва аления килим за държавно посещаване в чест на президент, който се отхвърля от жизненоважни интернационалните контракти, поддържа отрицанието на климатичните промени и употребява расистка и женомразка изразителност “; водачът на либералдемократите Винс Кейбъл и ръководителят на Камарата на общините Джон Бъркоу. Тръмп няма да произнесе тирада пред двете камари на Народното събрание таман поради неговата опозиция.

На 3 юни 2019 година стотици хиляди протестиращи се събраха в Лондон, с цел да чуят тирадата на Джереми Корбин против президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, заяви Daily Mail. Протестът се реализира по време на формалната среща на американския президент с Тереза Мей и с други английски политици и участва на бизнес конгрес.

В рамките на деня се очакваше деятелите да доближат 250 хиляди души. Това се обрисува да бъде най-големият митинг на града против задграничен водач. Протестиращите извадиха 6-метров надуваем дирижабъл, който имаше формата на бебе с памперс и с лицето на Тръмп. Той хвърча пред постройката на Британския парламент в Лондон два часа. Друга група деятели донесе робот на Тръмп, седящ върху златна тоалетна със събути гащи. Американският деятел срещу Тръмп Дон Лесъм е създател на петметровия робот, изобразяващ водача на Съединени американски щати седнал на тоалетна паница. Скулптурата на Лесъм демонстрира по какъв начин президентът на Съединени американски щати туитва, до момента в който повтаря тръмпизми като „ Вие сте подправени вести “ и „ Аз съм един доста постоянен талант “.

„ Изпращаме доста ясно обръщение за взаимност към засегнатите от жалката му политика и споделяме високо и ясно, че американският президент не заслужава тържествено посрещане “, сподели Аджуб Фараджи, един от уредниците на проявата с балона.
Лидерът на английската опозиционна Лейбъристка партия се причисли към десетките хиляди протестиращи в „ Карнавал на съпротивата “ в израз на противоречие с президента. Джереми Корбин, който ще приказва на демонстрацията, откакто не отиде на банкета в Бъкингамския замък, сподели, че това е „ опция да се покаже взаимност с тези, които той нападна в Америка, по света и в личната ни страна “. Организаторите на събитието настояват, че това може да е „ най-големият протест в историята на Англия “.
Въпреки митингите Тръмп съобщи, че е „ обичан “ във Англия и че е по-близък с Лондон спрямо всеки различен американски водач. „ Не виждам кой американски президент е бил в миналото по-близък с вашата велика страна “, сподели той в изявление за Sun и добави: „ Смятам, че в действителност съм - и уповавам се - в действителност съм обичан във Англия. Определено одобрявам Англия. “
Президентът се срещна с премиера Мей, с цел да приказват по две значими тематики - климатичните промени и китайската компания „ Хуавей “. Мей изрази отчаяние от решението на Вашингтон да се отдръпна от Парижкото съглашение за климатичните промени, до момента в който американците имат съществени възражения против „ Хуавей “ на английския пазар по съображения за сигурност. В сряда Тръмп още веднъж ще се срещне с кралицата и с Мей на зрелищна гала в южния град Портсмут за отбелязване на 75-ата годишнина от Деня Д през 1944 година, когато 160 000 английски, американски, френски и други бойци от съюзническите сили правят десант в Нормандия, в окупираната от германците Западна Франция през Втората международна война.

„ Мисля, че той изпитва надълбоко почитание към кралицата и монархията “, сподели за ДПА Клода Харингтън, специалист на политиката на Съединени американски щати от университета „ Дьо Монфор “ в централния британски град Лестър. „ А в случай че погледнете в детайли какво включва това държавно посещаване, то ще е много внушително, имайки поради отбелязването в Портсмут на годишнината от Деня на десанта “, добави тя. „ Ще има 26 типа самолети на кралските Военновъздушни сили, 11 кораба от кралските Военноморски сили, ще има прием с кралицата в Бъкингамския замък, оръжейни салюти, всички тия неща. Това естествено е общоприета процедура за гостуващи държавни глави, само че той ще се радва, че това е особено за него “, сподели Харингтън. Тя обаче добави, че от ден на ден дами са срещу Тръмп, тъй като по думите й той „ символизира отстъплението в гражданските права – правата на дамите, гейовете, транссексуалните и други. „ Отправени са съществени провокации към някои права на дамите, за които си мислехме, че са трайно одобрени “, сподели Харингтън, давайки образец с измененията в законите за абортите в някои американски щати.

Кралската помпозност и всеобщите митинги евентуално ще са главните акценти, към които ще е ориентирано вниманието на това държавно посещаване, което по думите на посланика на Съединени американски щати в Лондон Уди Джонсън е „ номер едно в листата с стремежи на Доналд Тръмп “. Посланик Джонсън сподели за английското радио Ел Би Си, че Тръмп евентуално няма да обърне изключително внимание на митингите, а може даже да откри за занимателен надуваемия балон Бебе Тръмп. „ Това ненапълно е занимателно. Със сигурност няма да засегне президента “, сподели той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР