Тръгването на детска градина е нещо вълнуващо и страшно както

...
Тръгването на детска градина е нещо вълнуващо и страшно както
Коментари Харесай

Кои са страховете на родителите преди детската градина

Тръгването на детска градина е нещо вълнуващо и ужасно както за децата, по този начин и за родителите. Нека да забележим от какво най-вече се тормозят майките и татковците:

1. Ще се разболее
Това е най-страшният боязън. Действително, в детската градина малчуганите боледуват по-често, в сравнение с в случай че са у дома. Но в случай че детето има слаб имунитет, то може да прихваща вируси елементарно където и да е. Практиката демонстрира, че първоначално в детската градина детето боледува постоянно, само че с времето понася болесттите по-лесно и боледува по-рядко.

И не забравяйте – след това му следва да тръгне на учебно заведение, където средата също е цялостна с кашлящи и кихащи деца, по тази причина е добре да привикне овреме.
Добре е да закалявате детето – за задачата в градски условия оказва помощ даже и ходенето на басейн. Излизайте измежду природата, къпете го с хладка вода и го оставете да върви босо у дома.

2. Ще плаче
Това е прекомерно евентуално – първите дни по няколко минути при разлъка. А по-късно ще се заиграе и ще не помни. Повярвайте, личният състав в детската градина е свикнал към детските сълзи и си има способи да успокоите детето.

3. Ще го обидят
Това е изключително огромен боязън, в случай че сте привикнали непрекъснато да сте дружно с детето и да го защитавате във всяка обстановка. В детската градина детето единствено ще гради връзките си с връстниците и ще се учи да отстоява себе си. Отнесете се към това позитивно – това е належащо.

Ако детето е доста стеснително и плашливо, кажете това на възпитателя, а вкъщи разучете с него няколко изречения, с които то може да се обръща към децата, с цел да завърже другарство.

4. Ще остане без контрол и ще му се случи нещо ужасно
В детските градини всички сътрудници обезателно извършват нормите за сигурност. И даже в случай че в някакъв миг групата не е под надзора на възрастен, децата са научени да съблюдават режима и знаят главните правила. Дори в случай че някой не знае нещо, те копират държанието едно от друго.

Как да се справите с терзанието си? Обсъдете ограниченията за сигурност с детския педагог. За да се успокоите, помолете да видите стаята на групата. Вкъщи обяснете на детето кои са рисковите остри и режещи предмети, че от огъня би трябвало да се стои по-далеч, а от градината не може своеволно да се прибира единствено.

5. Ще се научи на неприятни неща
Първо, потвърдено е, че домашната среда доста по-силно се отразява на детето, в сравнение с градината или учебното заведение. Второ, даже и дребното да е понаучило нещо недопустимо от градината, може да поговорите с него и да му обясните, че това не е хубаво и не се прави по този начин.

6. Ще му се карат
Само в случай че детето не се подчинява на режима. А, с цел да не се случи това, приучете детето към навиците на градината по-рано: наложете му същия дневен режим, поощрявайте самостоятелността му във всички аспекти. /Новите родители
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР