Тръгнахме да правим път през Божурище, но той няма да

...
Тръгнахме да правим път през Божурище, но той няма да
Коментари Харесай

Борисов: Асфалтът не се яде, но създава инвестиции и работа

„ Тръгнахме да вършим път през Божурище, само че той няма да свърши никаква работа. Няколко големи вложители желаят да влязат тук, само че не мога да си го разреша, тъй като трафикът ще се блокира. Затова ще се направи околовръстен път от бул. „ Царица Йоана ", който да минава отсам и да свързва автомагистралата със Сърбия. Това коства над 50 млн. лева Проектът го имаме към този момент. На министрите съм дал в най-кратки периоди да стартират процедурата, би трябвало да се отчуждават и земи ”. Това сподели министър-председателят Бойко Борисов на откриването на дистрибуционен център на мебелна компания в Божурище, който ще дава отговор за целия Балкански полуостров.
„ Заради бавните отчуждителни процедури искахме да променим закона, който беше спрян от Радев. Ние не сме го правили, с цел да вършим напук на някого, тъкмо противоположното - на нас ни правеха. Строим, а съдът, в случай че има недоволни от оценените парцели, прави оценка и ние даваме пари, само че през това време строим. Това е чист прагматизъм, само че давам обещание да направя всичко допустимо да ускорим оптимално процедурите и в идващите дни да осигурим и парите, с цел да има смисъл нашето идване тук и благодарностите към нас да не са напразни. Поемаме този ангажимент ", добави още Борисов.
Той напомни, че на откриването на завода на друга компания в Костинброд преди към 10 дни също са дали обещание да провиснал пари за нов път. „ Асфалтът дали се яде или не, той основава милиарди вложения и хиляди работни места ", добави министър председателят.
Той описа, че когато са правели индустриалната зона, не е имало никакви вложители, само че внезапно те станали толкоз доста, че се е наложило и да ги стопират.
По-рано денем в Министерския съвет министър председателят се срещна с сътрудника си от Федерална провинция Долна Австрия Йоханна Микл-Лайтнер.
„ С Йоханна сме другари от доста години, била е на нашата граница. България е страната, която има нула миграция с помощта на всички взети ограничения, спазвайки всички европейски правила “, посочи Борисов.
Той подчертава върху интереса на страната ни от увеличение на вложенията от Долна Австрия, изключително в планове с висока индустриална и високотехнологична стойност. Според българския министър-председател съответни резултати може да даде съдействието в региона на цифровизацията на стопанската система, внедряването на нововъведения и осведомителните технологии.
Друга сфера с капацитет за взаимоотношение е производството на аварийни елементи и съставни елементи за водещи международни производители на коли и предприятия в областта на услугите със забележителна добавена стойност. Борисов уточни също преимуществата на индустриалните зони и софтуерните паркове в България, оповестиха от държавната осведомителна работа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР