Тръгна програмата на НОИ за профилактика и рехабилитация – и

...
Тръгна програмата на НОИ за профилактика и рехабилитация – и
Коментари Харесай

Започна програмата на НОИ за профилактика и рехабилитация

Тръгна програмата на Национален осигурителен институт за профилактика и рехабилитация – и тази година десетки хиляди ще могат да облекчат болежките си за сметка на публичното обезпечаване.

Програмата е за работещи хора, които съветсно заплащат осигуровките си. Национален осигурителен институт поема 10 нощувки, част от храната и по 4 процедури дневно. По програмата могат да аплайват работещи, обезпечени най-малко 6 месеца обратно. Както и хората с инвалидна пенсия, които не са навършили общоприетата възраст за пенсиониране.

Кандидатите би трябвало да имат здравословен проблем и лекуващият им доктор да реши, че процедурите са нужни. „ За задачата би трябвало да му издаде здравно удоствоверение в 2 екземпляра, в което да отрази съответните документи, които удостоверяват това заболяване и диагнозата”, разясни доктор Румяна Павлова от Национален осигурителен институт.

След това претендентът резервира дати в базата, в която желае да отиде и подава документите си в Национален осигурителен институт за утвърждение. Заради високия интерес, средствата по програмата нормално се изчерпват до есента.

Нощувките и процедурите са напълно за сметка на Национален осигурителен институт. Доплаща се за храната и такса за резервацията – максумим 200 лева за целия престой.

Списъкът с места, на които човек може да отиде по програмата на Национален осигурителен институт, е оповестен на уеб страницата на института.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР