Тръгна делото срещу бившата съдийка Румяна Ченалова. Тя е без

...
Тръгна делото срещу бившата съдийка Румяна Ченалова. Тя е без
Коментари Харесай

Тръгна делото срещу Ченалова

Тръгна делото против някогашната съдийка Румяна Ченалова. Тя е без мярка за отклоняване.

„ Две години разнообразни правосъдни сформира връщат на прокуратурата това дело по разнообразни аргументи - процесулани нарушавания, липса на престъпление”, съобщи отбраната на Ченалова в правосъдна зала, съобщи NOVA.

„ Не виждам по какъв начин подзащитната ми е ощетила страната. След като Върховен касационен съд като последна инстанция осъжда НЕК”, сподели още отбраната.

Адвокатите обясниха, че тя не желае да се приключва делото и да се връща на прокуратурата, а желаят бързо правосъдие.

„ Да се обясни най-сетне на обществото какво тъкмо се е случило”, добави отбраната.

Самата Ченалова приказва близо час като изясни в детайли в членове и алинеи несъгласията в обвинителния акт против нея.

„ При все, че съм правист, не разбирам в какво съм обвинена”, съобщи Ченалова.

Звено „ Антикорупция” упрекна Ченалова за закононарушение по работа. Ощетила НЕК по търговски спор сред „ Обединени енергийни търговци” ООД и Националната компания. Делото 4 пъти беше връщано от съда на прокуратурата.

Обвинението е за закононарушението по работа бе за това, че от юни 2014 до януари 2015 година като длъжностно лице - е нарушила служебните си отговорности по комерсиално дело сред компания "ОЕТ - Обединени Енергийни търговци " ООД и НЕК, за да набави полза за комерсиалното сдружение в ущърб на държавната компания.

Ченалова бе дадена на съд още на 2 декември 2016 от Софийската градска прокуратура, само че обвинителният акт бе върнат от съда, а в това време делото бе трансферирано към Специализираната прокуратура по силата на измененията в Наказателно-процесуален кодекс. През февруари т.г. първата инстанция - Специализираният углавен съд, също върна делото с претекст, че обвиняването страда от основни пропуски. През март Апелативният профилиран съд удостовери връщането, като означи, че не са изпълнени наложителните инструкции на съда и обвинителният акт на процедура не е бил поправен от прокуратурата, а са нанесени незначителни допълнения.

Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР