Трагично, загадъчно и нелепо в Лондон загина 49-годишният луски милиардер

...
Трагично, загадъчно и нелепо в Лондон загина 49-годишният луски милиардер
Коментари Харесай

Загадъчна смърт на руски милиардер

Трагично, загадъчно и неуместно в Лондон почина 49-годишният луски милиардер Димитър Обретецки, написа съветският Лайф. Става дума за най-богатият гражданин на Волгоград и президент на дистрибуторската компания „ Магнат трейд ентерпрайз “. На 27 ноември той попаднал под колелата на автомобил, до момента в който разхождал кучето си в влиятелен квартал покрай Лондон, изпаднал в кома, а съвсем седмица по-късно, по този начин и не пристигнал в схващане, а умрял.

Обретецки направил първите си милиони още на 21 години, когато основал компанията си „ Магнат “ и почнал да продава „ Проктър и Гембъл “, а 15 години по-късно се трансформирал в един от най-сериозните играчи на пазара на битовата химия. Преди 8 години се изнесъл със фамилията си в Англия.

Още в първите години на бизнеса си, олигархът съумял да се наложи като дистрибутор на продукта в цяла Русоя. По-късно същото станало и с продуктите на Nestle и MARS.

Партньорите му настояват, че Обретецки  си построил бизнеса по западен пример. Поздравявал персонални всички чиновници за празници. Но също по този начин ги преуморявал от работа.

Затова и през днешния ден, след гибелта му, в родния му град искрено злословят против приказно богатия си съгражданин, само че въпреки това се тормозят, че ситуацията ще се утежни, защото той е имал доста предприятия и в този момент се чака безработните да се усилят внезапно.

" Магнат " — не е единственият бизнес на олигарха. Той има и консултанската компания Адвант, която организира тилбилдингите на Сбербанк.

Притежава и строителна компания, която неотдавна разгласи фалит, защото не съумя да построи жилищен комплекс във Волгоград. Измамени останаха стотици жители, които трябваше да влязат в домовете си още през 2015-та година.

Още по-голяма сянка на волгоградския милиордер хвърля обстоятелството, че неотдавна го напусна дългогодишния му сътрудник и другар в строителството, който от известно време е в следствения арест по обвинявания за неестествен банкрут на цех и неплатени заплати в размер на 26 милиона рубли.

Естествено, когато човек от подобен диаметър загине под колелата на автомобил, незабавно се появяват доста тайни версии.

За това загатва и близкият му другар Павел Боровков:

" Последните 8 години той живееше със семеството си в Лондон. Синът му е на 22 години. Занимаваше се със недвижими парцели. Незнам какво е правила жена му, само че той си ходеше в Русия постоянно по работа. Знаете, че в Лондон водачите са доста деликатни и по тази причина не изключвам версията, че  преднамерено са го блъснали “.

Името на Димитър Обретецки  нашума по време на четвърт финала на Евро 2008, когато Русия победи Холандия с исторически резултат 3:1.Милиардерът се нарежда в сърцето на холандската агитка и размаха съветски байрак, на който пишеше: Волгоград.  Кадритге обиколиха целия свят и от този момент го назовават рускияг родолюбец. Но по този начин ли е?

Едва и някого ще учуди охолния животг на фамилията му във Англия. Живеят в влиятелния квартал Оксшот, комшия по парцел му е играчът на Челси – Джон Тери, по тази причина и свободната разходка в този район е съвсем невъзможна. Всъщност, синът на милиардера Илия, е огромен почитател на Челси, и се държи като характерен англичанин. Завършил е влиятелния бординг скул „ Милфилд “, където практикуваше  фехтовка. Сега учи в университета във Флорида.

Сестрата му, Евелина Обрецка, има много повече свободно време, снима се постоянно към басейна в фамилното имение, театралничи до момента в който язди расови коне. И написа във фейсбук: Англия е най- хубавата страна в света!

Втората щерка – Татяна, също обича да харчи парите на татко си, върви по фешън музикални надпревари, ски курорти и като цяо се любува на живота.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР