Трагичният инцидент станал в петък следобед, при внезапно разразила се

...
Трагичният инцидент станал в петък следобед, при внезапно разразила се
Коментари Харесай

Трагедия. Известната Българка Моника Петрова Е Убитата От Мълния Жена В Родопите

Трагичният случай станал в петък следобяд, при ненадейно разразила се стихия – изобилен дъжд, съпроводен от гръмотевици, заяви кметът на селото Рефат Феляти.

48-годишната Моника Петрова от Ямбол, която неотдавна се е върнала от Канада, била на посетители в Мадан на собствен другар и с него и още двама други мъже излезли на разходка в посока село Бориново, отстоящо на 6 километра от миньорския град. И точно преди селото ги изненадал дъждът, удостовери шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи в Смолян старши комисар Николай Димов.

Тя е държала GSM в ръката и точно това е привлякло гръмотевицата. Моника е убита на място, а спътниците й единствено са разтресени, а след обзор в маданската МБАЛ са освободени.

Междувременно полицейски екип е направил оглед на местопроизшествието. Това е безразсъден, драматичен случай и следствие няма да има, само че Окръжната прокуратура в Смолян е известена, съобщи ст. комисар Димов. А умрял от мълния човек в Смолянско не е регистриран от далечната 1952-а година, напомнят осведомени.

Моника Вълеева (по мъж Петрова) е една от създателките на българския център “Паисий Хилендарски " в Монреал и уредник на десетки събития за нашата общественост там. Приятели и близки са шокирани от неочакваната и нелепа кончина.

“Съкрушена съм от нещастието! Познавах и работех с Моника. Един поддържащ българската просвета в Монреал дух, го няма към този момент измежду нас! Моника, твоите каузи няма да отидат на вятъра! Светлина по пътя ти, доста рано ни напусна … ", сподели президентът на Българския културен център в Сиатъл Елка Русков.

“Тя беше необикновено мил, добър и учтив човек, детски преподавател по специалност, работеше в канадска детска градина. Обичаше доста България, всяко лято си ходеше за два месеца! Беше водеща фигура в Монреал на редица извънкласни форми за проучването на български език, преподаваше и български национални танци. Мони бе Изключително прецизна и правилна в организирането на събития, доста уважителна към всички български реализатори. Работихме от 2013 година и сме организирали взаимно редица събития на гостуващи реализатори като " Сигнал ", Глория, " Диана Експрес ", Галена, Малина, Тони Дачева, " Комиците ", Тони Димитрова, редица театрални постановки със популярни актьори, последната от които “Големанов " от Ст.Л.Костов. ", спомня си Петя Романова, която провежда турнета в Северна Америка.

“Загубата при тази нелепа покруса е извънредно огромна за мен, първо – изгубих правилен и заслужен другар в лицето на Моника, а в работен аспект изгубвам правилен дълготраен уредник в Монреал. Бог да елементарни прелестната Моника и откровени съболезнования на брачна половинка й Жоро и нейните близки! ", прибавя Петя.

От 10 години с Моника работи и Анастасия Върбанова от Balkanto в Торонто. “Отиде си доста прекрасен човек, дружелюбна, деликатна. Моника в никакъв случай не влизаше в спорове, беше доста умна жена, написа bg-voice.com. Тя беше всеотдайна, това го споделят всички актьори от България, които идваха и с които тя работеше. Определено ще липсва освен на приятелите си, само че и на българската общественост в Монреал ", сподели Анастасия Върбанова.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР