Трагична новина тресе света на бокса в последните дни. 28-годишният

...
Трагична новина тресе света на бокса в последните дни. 28-годишният
Коментари Харесай

Американската мечта прати в гроба `Лудия Макс`

Трагична вест тресе света на бокса в последните дни. 28-годишният съветски боксьор Максим Дадашев умря 48 часа след среща на кръга в Съединени американски щати, откакто получи мозъчен кръвоизлив от получените удари в главата. Той оставя вдовица с дете.
 Боксьор умря след контузии на кръга
Трагичната му гибел сложи още веднъж въпросите за сигурността в бокса, с цел да не се стига до нови смъртни случаи. Едно видео от самия съдбовен пердах за Дадашев обаче прикова вниманието.

На него се вижда по какъв начин боксьорът е на ръба на силите си, а треньорът му споделя, че би трябвало да прекратят мача, само че не получава единодушието му, защото Максим желае да продължи да се бие. Именно този фанатизъм и отдаденост към спорта са една от присъщите черти на Дадашев през целия му живот.

Неговият някогашен треньор Олег Соколов споделя случай отпреди десетина години, когато Максим е имал рисков вирусен менингит и рекомендациите са били да спре със спорта, само че той подценява препоръките и в последна сметка се възвръща и продължава. Той става експерт след първите европейски игри в Баку през 2015 година, където е ощетен от съдиите.

Привлича внимание със зрелищния си жанр, получава прозвището " Лудия Макс ", а към края на 2017 година попада в топ 10 на най-перспективните боксьори в първа полусредна категория. Създава семейство, ражда му се наследник Даниил, само че той е надалеч от тях. Той тренира и живее в Съединени американски щати в нещо като лагер за боксьори на мениджъра си Егис Климас, литовец, емигрирал в Америка през 1989 година с 42 $ в джоба, който в този момент е милионер.

За живот в слънчева Калифорния със фамилията си се размечтава и самият Дадашев. Той стартира независимо да учи британски, с цел да се приготви за изявлението за Зелена карта. Той е имал желание да се кандидатира за разрешението за престой и работа в Съединени американски щати след мача с пуерториканеца Субриел Матиас. Въпреки явното предимство на противника, Дадашев не се отхвърля, понася над 1000 удара и в последна сметка изходът за него е съдбовен.

Сега на дневен ред стои ориста на фамилията му. Редица фигури от професионалния бокс към този момент се ангажираха да оказват помощ на брачната половинка Елисавета да продължи напред и може би да сбъдне американската фантазия на Максим най-малко за сина им Даниил.
View this post on Instagram
My fight next week in Maryland on July 19 against Subriel Matias for ranked #2 eliminator @ibfboxing My fight gonna be KO main event of the evening.Thanks to everyone for support. Let’s get ready to rumble! На следующей неделе пердах,в Мэриленд,19 Июля. Мой пердах будет KO main event of the evening. Всем спасибо за поддержку!

A post shared by Maxim MADMAX Dadashev (@dadashev__m) on
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР