Трагедията в Солинген заслужава повече гласност, виновниците – справедливи наказания!

...
Трагедията в Солинген заслужава повече гласност, виновниците – справедливи наказания!
Коментари Харесай

Евродепутатът Илхан Кючюк: Трагедията с българите в Солинген заслужава повече гласност, виновниците – справедливи наказания

„ Трагедията в Солинген заслужава повече публичност, виновниците – обективни санкции! Не може да слагаме под никаква сянка протичащото се в Солинген и закононарушенията не могат да бъдат по никакъв метод оставени неразкрити! Поставям този въпрос тук, с цел да има правдивост към жертвите на това действие, което е осъществено в Солинген и към общността, която чака такава правдивост “.

Това съобщи евродепутатът Илхан Кючюк пред Екологичен потенциал.

Припомняме, че българско семейство с две деца почина при тенденциозен палеж в жилищна постройка. За закононарушение беше арестуван 39-годишен мъж. Той е някогашен наемател в постройка, ситуирана наоколо до запалената, само че бил изпъден поради просрочени отговорности за наем. Като възможен претекст за закононарушението се преглежда възмездие.

Лидерът на европейските либерали изрази притеснениe по отношение на настояването за саниране на постройката, както и опити тя да бъде отстранена, преди да е завършило следствието. По думите му това поражда някои подозрения и слага под въпрос обективността на следствието.

„ Четирима български жители бяха запалени! Аз и мои сътрудници участвахме в протестно шествие и то беше спокойно. В него участваха разнообразни жители и доста от тях в действителност бяха германци и апелът на този митинг беше: „ НЕ ИСКАМЕ ОМРАЗА! “. Имаше и различен - за това причинителите на закононарушението да бъдат разкрити! И това го изискуем като европейско гражданско общество “, безапелационен бе Кючюк.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР