Трагедията с убитата по време на снимки операторка Халина Хътчинс

...
Трагедията с убитата по време на снимки операторка Халина Хътчинс
Коментари Харесай

Защо въобще използват истински оръжия при снимането на филми?

Трагедията с убитата по време на фотоси операторка Халина Хътчинс в Съединени американски щати породи апели да се забрани потреблението на огнестрелни оръжия при снимането на кино продукции и да се разчита на опциите, които оферират компютърните технологии, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Асошиейтед прес.

Компютърно генерираните изображения оферират съвсем неограничени благоприятни условия за киноиндустрията, само че все пак в доста продукции по време на фотосите към момента се употребяват огнестрелни оръжия - и то същински. А макар съществуващите правила и наредби могат да бъдат убити хора, както се случи предходната седмица, когато артистът Алек Болдуин простреля смъртоносно Хътчинс, откакто му е било обещано оръжие, за което му е било казано, че е безвредно.

Трагичният случай, който потресе киноиндустрията, накара някои хора в Холивуд, наред с редица скептични наблюдаващи, да зададат въпроса: за какво изобщо се употребяват същински оръжия при снимането на филми, в случай че могат да бъдат основани изстрели посредством компютри при постпродукция? Не е ли неприемлив даже най-малкият риск? " Всеки риск е прекомерно огромен ", сподели изпълнителният продуцент на полицейския сериал " Новобранецът " Алекси Холи. Той написа в известие до личния състав, че в сериала повече няма да има същински оръжия. По думите му ще се използват дубликати на оръжия, употребяващи сачми, а не патрони, като огънят, който се създава при пукотевица, ще се прибавя в постпродукция.

Режисьорът на престъпния сериал " Мер от Ийсттаун " Крейг Зобъл прикани цялата киноиндустрия да последва този образец и сподели, че стрелбата във кино лентата е добавена след снимането, макар че при предходни продукции той е употребявал същински муниции. Операторът Бил Дил, обучавал Хътчинс в Американския кино институт, изрази отвращение от " архаичната процедура " за потребление на същински огнестрелни оръжия, в случай че има компютърни графики. " Няма опрощение за потреблението на същински оръжия ", съобщи той.

През уикенда беше пусната петиция за възбрана на същинските огнестрелни оръжия при снимане на кино продукции. " Няма опрощение за случването на сходно нещо в 21-ви век. Това не е началото на 1990-те, когато Брандън Лий беше погубен по същия метод. Необходимо е да настъпи смяна, преди да бъдат погубени още надарени животи ", гласеше петицията. Британският оператор Стивън Хол означи, че специфичните резултати прибавят разноски към бюджета на продукциите. Освен финансовата страна се акцентират и други аспекти, които вършат потреблението на същински оръжия желано от някои в киноиндустрията. Според английския експерт по огнестрелните оръжия Сам Дормър при тяхното потребление се провокира по-добра реакция от артиста.

Но въпреки всичко той сподели, че въпреки и постепенно, филмовата промишленост евентуално се отдалечава от потреблението на същински огнестрелни оръжия. Терминът " реквизитно оръжие ", употребен в киноиндустрията, може да включва всевъзможни неща - от гумена играчка до същинско огнестрелно оръжие. В някои случаи при фотосите се употребяват оръжия с халосни патрони, които съдържат барут, само че не патрони. Те обаче могат да наранят или даже да убият някого отблизо разстояние, споделя профсъюзът на актьорите в Съединени американски щати. Затова мнозина приканват да се забранят и оръжията с халосни патрони.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР