Трагедията с 17-годишното момиче, което загина в катастрофа с джип

...
Трагедията с 17-годишното момиче, което загина в катастрофа с джип
Коментари Харесай

Трагедията със загиналата ученичка край Калофер влиза в съда

Трагедията с 17-годишното момиче, което почина в злополука с джип до Калофер, влиза в правосъдната зала. Окръжната прокуратура е внесла обвинителен акт против двама мъже - татко и наследник, надлежно на 50 и на 19 години. 

Момичето умря на 12 август 2021 година. Тогава татко и наследник, посетили местността „ Екопътека Калофер “. С тях били и 17-годишното гадже на сина, както и други техни близки. До там стигнали с джип, каран от бащата. След като се разходили в региона на „ Екопътека Калофер “, седнали за къса отмора в близко заведение. Там родителите на ученичката я потърсили няколко пъти, само че не съумели да се свържат с нея, тъй като телефонът й имал слаб обсег. Установено е, че бащата дал ключа от автомобила на сина си, като му споделил да кара постепенно и да отиде на място, където приятелката му ще може да се обади на родителите си, оповестява Марица.

Непълнолетният тогава юноша се качил в колата и потеглил в посока към Калофер. До него седнала приятелката му, която не сложила защитен колан. 17-годишният зад кормилото карал с 58 км/ч по пътя. При нахлуване на десен завой по посока на придвижването си не понижил скоростта. Джипът излязъл от пътното платно, завъртял се и се преобърнал, при което е починало момичето.

Младежът е с обвиняване, че по несъобразителност е предизвикал гибелта на ученичката, а татко му - за това, че дал колата на малолетния си наследник. 

Предстои Окръжният съд в Пловдив да насрочи разпоредително съвещание по делото.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР