Трагедията от Горни Лом се повтаря във времето. Инциденти със

...
Трагедията от Горни Лом се повтаря във времето. Инциденти със
Коментари Харесай

Трагедията от Горни Лом се повтаря във времето

Трагедията от Горни Лом се повтаря във времето. Инциденти със починали служащи в оръжейния цех има още през 2007-ма година, когато при гърмеж умира един служащ, а още двама са ранени.
Няма отговорни за нещастието в цех „ Миджур ” (ОБЗОР) 13 мъже и 2 дами изгубиха живота си след гърмеж в цеха за утилизация
През 2006 година избухва пожар и умира един от инженерите в завода. На 4 септември 1999-та година детонация в Големо село, Бобовдолско убива шестима мъже.
Снимка: btvnovinite.bg
Съдът отсъжда, че повода за нещастието е човешка неточност.

Разследване на bTV потвърди, че двата склада - този в Горни Лом и този в Големо село, в действителност са свързани - поради компаниите, които имат едни и същи притежатели.

Експлозията в Големо село през 1999 година убива шестима мъже, измежду които и 26-годишния Ивайло, който оставя сами брачната половинка и 5-годишната си щерка.

На роднините е казано, че пожарът е зародил след запалване на треви до пространствата със гърмеж.
Снимка: btvnovinite.bg
Васил Васев, който е кмет на село Големо село, уточни, че не е имало какво гори, тъй като е валяло дъжд, а по думите му просто не е имало надзор.

Кой е притежателят на избухналия завод? В началото 90-те преподавателят в Минно-геоложкия университет и един от най-изтъкнатите ни специалисти по гърмежите проф. Славчо Лазаров основава компания " Лазарит ".

Няколко години по-късно - през 1997 година, дружно с щерка си Мария Лазарова записват сдружение с лимитирана отговорност. След случая компанията наемател на складовете край Бобов дол се трансформира в сдружението с лимитирана отговорност „ МИНЕНЕРГО”. Нейни притежатели са - Мария Лазарова и Гергана Камбурова - Лазарова. С други думи - името се трансформира, само че притежателите остават същите - дъщерята и брачната половинка на професора.

15 години по-късно те още веднъж са измежду притежателите почернения цех " Миджур " край Горни Лом.

„ Когато починаха децата, беше Петър Стоянов на власт. Сега ми е пред очите, по какъв начин ръкомаха и приказва, че „ виновниците за нещастието ще бъдат осъдени ". Къде са?! Наказаните?! Наказаните сме ние и младите мъже, които загинаха”, споделя почернената майка на Ивайло Йорданка Иванова.

И при двете детонации се оказа, че отговорни няма.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР