Трагедия разтърси Казахстан и световния спорт с нелепа смърт на

...
Трагедия разтърси Казахстан и световния спорт с нелепа смърт на
Коментари Харесай

Убиха световна звезда по фигурно пързаляне

Трагедия раздруса Казахстан и международния спорт с нелепа гибел на една от звездите на Зимната олимпиада Сочи 2014. В Алмати, Казахстан двама нападатели убиха бронзовия олимпийски медалист във фигурното пързаляне Денис Тен с нож, откакто пробваха да откраднат огледалата на автомобила му.

Смъртта на 25-годишния фигурист, доказана от Министерството на здравеопазването на Казахстан, потресе освен родината му. Двукратният олимпийски първенец във фигурното пързаляне Евгений Плюшченко съобщи: "Смъртта на Денис Тен е извънредно тежка загуба. Той беше необикновен човек и състезател ".

Тен е сребърен медалист от Световното състезание през 2013 година, а година по-късно в Сочи се качи и на олимпийската стълбичка на призьорите, печелейки бронзовото отличие. Тренира в Москва при легендата Татяна Тарасова, а след това и в Съединени американски щати с Николай Морозов, като е апетитен за един от огромните гении в този спорт.

Полицията в Алмати е впрегнала целия си разполагаем запас, с цел да намери причинителите.

Лекарите в локалната болница не са съумели да спасят Денис, макар че относително бързо той е закаран там след ужасната преживелица. Заключението е, че раната е била доста тежка и за късото време до лекарската интервенция, фигуристът е изгубил голямо количество кръв - към 3 литра.

"Абсолютен призрачен сън. Голяма покруса. Буквално доскоро разговарях с майка му. Той още беше жив. Не я пускаха при него... ", през сълзи сподели пред РИА Новости Татяна Тарасова.

Само преди месец - на 13 юни, Денис отпразнува своя 25-и рожден ден.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР