Трагедия помрачи победата на Щутгарт срещу гостуващия Херта с 2:1

...
Трагедия помрачи победата на Щутгарт срещу гостуващия Херта с 2:1
Коментари Харесай

Няма такава трагедия! Току що съобщиха: Минути след последния съдийски сигнал е починал

Трагедия помрачи успеха на Щутгарт против гостуващия Херта с 2:1 в мача посред им от 15-ия кръг на немската Бундеслига. Херберт Гентнер, татко на капитана на швабите Кристиан Гентнер, умря на стадион „ Мерцедес-Бенц Арена “ малко след последния съдийски сигнал.

Повече от час след срещата от клуба оповестиха публично смъртния случай. „ Щутгарт скърби за Херберт Гентнер. Бащата на нашия капитан Кристиан Гентнер умря на стадиона малко след мача с Херта. Щутгарт е с мислите си при семейство Гентнер в тези тежки часове “, написаха от клуба на формалния уебсайт.



След мача на швабите Кристиан Гентнер даде изявление с усмивка на разположение, откакто Марио Гомес бе осъществил два гола за обрата против „ остарялата дама “ от Берлин, и се прибра в съблекалните.

Около 18:50 часа българско време неговият брат Томас нахлул в съблекалнята на отбора и съобщил на Кристиан за протичащото се. Заедно с лекаря на отбора Раймонд Бест и финансовият шеф Щефан Хофман двамата изтичват през микс зоната нагоре към ВИП ложите. Там санитарите и доктор се пробват да съживят с дефрибрилатор Херберт Гентнер, а пред стадиона чака кола за спешна помощ. Десет минути по-късно санитарите напущат с празна носилка, а представител на клуба афишира пред телевизия Sky, че евентуално се е случило най-лошото. По това време Кристиан Гентнер е опразнената ложа при умрелия си татко.

Херберт Гентнер посещавал всички мачове на Щутгарт като почитател. И тримата му сина играят футбол, само че единствено Кристиан стига до Бундеслигата. Неговият брат Михаел е с шефски пост в юношеската школа на клуба, а Томас е футболен сътрудник./ Блиц

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР