Трагедия помрачи първото колоездачно състезание в Белгия след социалната изолация

...
Трагедия помрачи първото колоездачно състезание в Белгия след социалната изолация
Коментари Харесай

Трагедия помрачи първото колоездачно състезание след карантината

Трагедия помрачи първото колоездачно съревнование в Белгия след обществената изолираност поради пандемията на COVID-19. На вчерашния пробег към градчето Вортегем-Петегем в северната част на страната, 20-годишният белгиец Нилс де Вринд получи инфаркт и умря.

Колоездачът е паднал от велосипеда, без да има прикосновение с различен играч. Веднага е получил незабавна здравна помощ, само че е умрял. Пробегът бе преустановен 13 км преди финала поради случая.

Надпреварата бе проведена от майката на белгийския първенец Тим Мерлие. Участва и различен от известните белгийски колоездачи - Сеп Ванмарке.

От тима, за който се състезаваше младият Де Вринд - VDM-TRAWOBO, показаха с публично известие тъгата си.

" Първото съревнование беше съдбовно за него, поради сърдечна непълнота. Спешните служби направиха всичко, с цел да спасят Нилс. Цялото семейство VDM желае мощ на засегнатото семейство, колоездачите и многото другари на Нилс. Почивай в мир, Нилс. Ще ни липсваш ", написаха от отбора.

Днес кметът на Вортегем-Петегем - Лук ван дер Меерен, разгласи пред белгийската телевизия VTM, че има подозрителни условия към гибелта на Де Вринд. Едно от тях било, че няма да има аутопсия, въпреки родителите на колоездача да са поискали такава.

" Чух от локални колоездачи, че Де Вринд е паднал самичък от велосипеда. Опасявам се, че в никакъв случай няма да разберем същинската причина. За злощастие на родителите тя ще остане мистерия ", съобщи кметът.

segabg.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР