Трагедиите за деня са три - 45 души изгорели трагично

...
Трагедиите за деня са три - 45 души изгорели трагично
Коментари Харесай

Петко Георгиев: Някои медии копаят дъното

" Трагедиите за деня са три - 45 души изгорели трагично в този рейс, 9 души изгорели също в приют и 254 отишли си от Ковид-19. Това е в действителност черен ден, който заслужава днешният или утрешният ден да бъде разгласен за народен печал ", разяснява журналистът Петко Георгиев в " Денят ON AIR ".

" Сигурно ще има експертизи, само че Смъртта мина с косата и ги отнесе. Най-ужасната част от нещастието е, че са си отишли 12 деца. Имаше разпоредба, в която се споделяше, че транспортът на в тъмната част на денонощието се не разрешава. А тук това не е спазено ", обърна внимание журналистът Петьо Блъсков пред Bulgaria ON AIR.

Относно отразяването на нещастието Георгиев съобщи, че има български медии, които копаят дъното.

" Прекаляването, сензацията, търсенето на кликове на уеб страницата отива в неописуеми крайности надалеч отвън всевъзможни етични стандарти на публицистиката ", разясни още журналистът.

" При такива ужасяващи нещастия медиите са поставяни в доста сложна обстановка, защото от една страна хората желаят да научат всичко, само че от друга то е толкоз трагично, че съобщаването на всичко те вкарва в една доста тежка обстановка. Тук се демонстрира високият професионализъм. Тук се желае баланс, успокоение, разсъдък и мъдрост да не засегнеш паметта на жертвите и в същото време да се опиташ да дадеш оптимално справедлива информация. Трагедията е в истеризирането на информацията ", изясни Блъсков.

Журналистът попита за какво незабавно започнахме да си ругаем страната. Той прикани за кроткост и примирение в тази обстановка. Блъсков акцентира, че жертвите на пътя не би трябвало да се употребяват в политиката.

" Трябва да се направи разбор за какво е толкоз висока смъртността по българските автомагистрали. За това би трябвало да има справедливи аргументи и тези аргументи с една естествена управническа политика да стартират да се вземат решение ", обърна внимание Георгиев.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР