Трагедиите, причинени от насилието с огнестрелни оръжия, не престават в

...
Трагедиите, причинени от насилието с огнестрелни оръжия, не престават в
Коментари Харесай

Американски медии: В Съединените щати няма място, безопасно от насилие с оръжие

Трагедиите, породени от насилието с огнестрелни оръжия, не престават в Съединени американски щати. На 30 януари са се случили редица произшествия с всеобща пукотевица в щатите Тексас, Илинойс и Алабама. Сред потърпевшите има и малолетни. Американски медии разясняват, че в Съединени американски щати няма място надалеч от насилието с оръжия.

Американският уеб страница „ Архив на насилието с оръжие “ (Gun Violence Archives) демонстрира, че сред 2020 и 2022 година в страната са били регистрирани близо 600 огромни престрелки всяка година. В Калифорния беше въведен релативно непоколебим закон за огнестрелни оръжия, само че все пак в границите на седмица при започване на 2023 година 20 души са били убити в всеобщи престрелки.

В отговор на този проблем американските медии показаха, че всяко кътче в Съединени американски щати е цялостно с оръжия. Всеки ден приблизително 100 души в страната умират и близо 200 души са ранени в престрелки. Освен това насилието с оръжие е водеща причина за гибел измежду децата в Съединените щати.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР