Трафопост избухна в пламъци и остави без ток за часове

...
Трафопост избухна в пламъци и остави без ток за часове
Коментари Харесай

Гърмежи изправиха на нокти хората в бургаския кв. "Долно Езерово", ето какво се случва

Трафопост избухна в пламъци и остави без ток за часове част от бургаския квартал Долно Езерово, оповестява Флагман.бг. Аварията е провокирала страшна суматоха измежду жителите, защото са чули серия от гърмежи.

" Първо в региона се разнесе неприятна миризма, след това забелязахме дим, след което се чу мощен гърмеж. За благополучие самият трансформатор се намира надалеч от жилищни къщи, другояче шокът щеше да е още по-голям. За миг се сетихме за нещастието през есента на 2012 година, когато трафопост в жилищна постройка на " Хан Крум " в Бургас се взриви и унищожи няколко жилището ", описа свидетел на случая.



Инцидентът е станал откъм по-малко обитаемата част на квартала - тази зад товарната гара, където има и промишлена зона. Фирмите били принудени да преустановят работата си поради липса на зареждане.

Причина за повредата е била техническа нередовност, а не поради огромна консумация на ток. На място са изпратени екипи на електроразпределителното сдружение ЕР-Юг, които в продължение на няколко часа работели по отстраняването на казуса.


Тази част след жп прелеза в кв. Долно Езерово е останала без ток за часове


Щетите от изгорелия трафопост




Часове спешните екипи на ЕР-Юг работеха по отстраняването на казуса, наложи се да копаят, с цел да положат нови кабели за зареждането

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР