Трафопост избухна в пламъци и остави без ток за часове

Трафопост избухна в пламъци и остави без ток за часове ...

Гърмежи изправиха на нокти хората в бургаския кв. "Долно Езерово", ето какво се случва.

Трафопост избухна в пламъци и остави без ток за часове част от бургаския квартал Долно Езерово, съобщава Флагман.бг. Аварията е предизвикала страшна паника сред жителите, тъй като са чули серия от гърмежи.

"Първо в района се разнесе неприятна миризма, после забелязахме пушек, след което се чу силен пукот. За щастие самият трансформатор се намира далеч от жилищни къщи, иначе шокът щеше да е още по-голям. За момент се сетихме за трагедията през есента на 2012 година, когато трафопост в жилищна сграда на "Хан Крум" в Бургас се взриви и разруши няколко апартамента", разказа очевидец на инцидента. Инцидентът е станал откъм по-малко населената част на квартала - тази зад товарната гара, където има и промишлена зона. Фирмите били принудени да преустановят работата си заради липса на захранване.

Причина за аварията е била техническа неизправност, а не заради голяма консумация на ток. На място са изпратени екипи на електроразпределителното дружество ЕР-Юг, които в продължение на няколко часа работели по отстраняването на проблема.


Тази част след жп прелеза в кв. Долно Езерово е останала без ток за часове


Щетите от изгорелия трафопост
Часове аварийните екипи на ЕР-Юг работеха по отстраняването на проблема, наложи се да копаят, за да положат нови кабели за захранването

Източник: blitz.bg