Трафикът за Гърция в сравнение с м.г е увеличен с

...
Трафикът за Гърция в сравнение с м.г е увеличен с
Коментари Харесай

Разсеяни родители виновни за адските ситуации по границата

Трафикът за Гърция спрямо м.г е повишен с 25 на 100, а закъснение има и поради това, че родителите с деца не носят копия на декларациите, които показват. Копията вършим ние, единствено през вчерашния ден сме създали 436 такива. Това съобщи шефът на „ Гранична полиция” основен комисар Светлан Кичиков, представен от в. Монитор.

Три трасета работят на Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата-Промахон, опашката от чакащи коли през вчерашния ден по обяд бе 2 км, обработката на автомобил от Европейски Съюз лишава секунди. Призовавам пътуващите да употребяват и останалите Граничен контролно-пропусквателен пункт с Гърция ", добави той.

Обработката на един автомобил лишава не повече от 30 секунди. Бави ни това, че хората не всеки път са си приготвили нужните документи за прекосяването през граничния пункт.

Според Ива Илиева, представител на туристическа организация, казусът е от две седмици поради условие документите на децата да минават през електронен читател за инспекция.

За последното денонощие през пункта са минали над 10 000 автомобила. Всеки може да сметне с каква скорост са тествани тези коли, съобщи гл. комисар Светлан Кичиков. Ние сме създали всичко допустимо, минали сме към стеснен режим на обработка на жители на Европейски Съюз и не са съществени мненията на преминаващите, че преднамерено се бави придвижването, с цел да не вървят българите на гръцкото море, добави още Кичиков.

Проблеми през вчерашния ден имаше и на турската граница. Почти не пускат коли от България за Турция. Вероятно има или срив в системата, или обстойни инспекции на багажа. Заради строгите инспекции на турската граница, опашките от българска страна са километрични. Това сподели митничар на Граничен контролно-пропусквателен пункт "Лесово ". Автомобилите чакат най-малко час. Придвижването е извънредно мъчно.

Пътуващи споделиха в обществените мрежи, че за море би трябвало да се тръгне в 3 часа през нощта от Благоевград, а попаднали в запушване преди пункта споделиха, че ще стигнат на море в южната ни съседка тази вечер. Пред пункта чакат и доста рейсове, пренасящи туристи от по този начин наречените „ екскурзии за един ден “. Те са желани в югозапада защото за 25 лв. си един ден на морето потегля се в 6 часа сутринта и се прибират към 20 часа, само че в този трафик действително на море в Гърция максимумът на престоя е 6 часа.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР