Трафикът в сръбската столица е блокиран във вторник в резултат

...
Трафикът в сръбската столица е блокиран във вторник в резултат
Коментари Харесай

Белград е блокиран заради стачка на таксиметрови шофьори

Трафикът в сръбската столица е блокиран във вторник вследствие на протестна акция на белградски таксиметрови водачи против сръбския аналог на услугата Uber – CarGo, предава организация TACC, представена от " Фокус ".
Участниците в акцията утежниха обстановката, като удължиха времето на блокиране на улиците до началото на вечерния час-пик. Протестът стартира в 14:00 часа локално време (15:00 часа българско време) и ще продължи до 17:00 часа (18:00 часа българско време). Таксиметровите водачи не правят транспорти и и не одобряват поръчки.
Общественият превоз в града не работи, рейсовете са паркирани по улиците, водачите чакат края на протестната акция, с цел да продължат да работят.
В момента в Белград се организира 141-тото заседание на Интерпарламентарния съюз. Осигуряването на сигурността на делегациите води до още по-голямо затруднение на транспортната обстановка.
Според съществуващия закон, в Сърбия броят на лицензите за таксиметровите водачи е стеснен, което води до високи цени на услугата. В резултат на това превозвачите без лиценз са залели пазара. Според специалисти към 300 хиляди души са се записали за CarGo в Сърбия, а към 5 хиляди водачи работят в системата.
Протестиращите настояват, че имат намерение да блокират улиците всеки ден от 13 до 15 часа. Според тях митингът ще продължи, до момента в който съществуващият закон не бъде прибавен на процедура.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР