Трафикът на българските гранични контролно-пропускателни пунктове по границите със Сърбия,

...
Трафикът на българските гранични контролно-пропускателни пунктове по границите със Сърбия,
Коментари Харесай

Интензивен е трафикът почти навсякъде по границите със Сърбия, Румъния и Турция

Трафикът на българските гранични контролно-пропускателни пунктове по границите със Сърбия, Румъния и Турция към 14.30 часа е съвсем на всички места натоварен, оповестяват от Министерство на вътрешните работи.

От Министерство на вътрешните работи напомнят, че от 00.00 ч. на 18 март краткотрайно се не разрешава влизането на територията на България на лица, идващи от Китай, Иран, Бангладеш, Индия, Малдиви, Непал, Шри Ланка, Испания, Италия, Република Корея, Северна Корея, Англия, Северна Ирландия, Франция, Германия, Нидерландия и Швейцария, като се изключи български жители, членове на фамилиите на български жители и лица със статут на непрекъснато и дълготрайно престояване на територията на България, както и членовете на техните фамилии.

Всички български жители и жители на други страни с непрекъснато, дълготрайно или дълготрайно престояване на територията на България и членовете на техните фамилии, които идват на границите на страната от посочените страни, се слагат под карантина за 14 дни.

За непознати жители - водачи на тежкотоварни коли, които влизат на територията на България от горепосочените страни, се ползва следната мярка: влизат на територията на България, разтоварват транспортираните артикули и неотложно напущат територията на страната, като времето на прекосяване не може да надвишава 24 часа.

На границата с Република Сърбия трафикът на Граничен контролно-пропусквателен пункт "Калотина " е натоварен за товарни коли на вход и излаз. На пунктовете "Калотина " и "Връшка чука " сръбските гранични управляващи не пропущат на влизане в Република Сърбия непознати жители, пътуващи с леки коли, микробуси и рейсове. Пропускат се единствено сръбски жители, упълномощени в Република Сърбия дипломати и жители с непрекъснато престояване в страната.

На двата пункта на влизане в Сърбия се пропущат единствено товарни коли, като директно преминаващите ще бъдат съпровождани от полицейски патрул до овакантяване на страната.
На излизане от Република Сърбия на Граничен контролно-пропусквателен пункт "Калотина " и Граничен контролно-пропусквателен пункт "Връшка чука " се пропущат всички типове транспортни средства. От 12 март е преустановeно прекосяването на лица и коли през сръбските пунктове, съпределни на Граничен контролно-пропусквателен пункт "Олтоманци ", Граничен контролно-пропусквателен пункт "Стразимировци " и Граничен контролно-пропусквателен пункт "Брегово ".

31 български тира потеглиха от италианско-словенската граница

На границата с Румъния на Граничен контролно-пропусквателен пункт "Видин-Дунав мост " трафикът е извънредно натоварен за товарни коли в двете направления, на Граничен контролно-пропусквателен пункт "Русе-Дунав мост " трафикът е натоварен на излаз. На Граничен контролно-пропусквателен пункт "Силистра " и Граничен контролно-пропусквателен пункт "Дуранкулак " трафикът е естествен.

От 14 март румънските гранични управляващи са спрели прекосяването на хора и коли на граничните пунктове, съпределни на българските Оряхово, Никопол, Свищов, Кайнарджа, Крушари и Кардам. Ограничението се вкарва за 30 дни.
Чуждите жители, в това число и български, пътуващи за Румъния от рискови в епидемиологично отношение страни, без значение от вида превоз, с който пътуват, на влизане в страната ще бъдат сложени под наложителна 14-дневна карантина. Товарните транспорти над 3,5 тона са освободени от наложените ограничавания на придвижването.

На границата с Република Турция на Граничен контролно-пропусквателен пункт "Капитан Андреево " и на Граничен контролно-пропусквателен пункт "Лесово " трафикът е извънредно натоварен на излаз за товарни коли.

По информация от Министерство на външните работи, Турция ползва набор от ограничения във връзка с интернационалните водачи на камиони. Посочените ограничения плануват на водачи - жители на Германия, Испания, Франция, Дания, Швеция, Норвегия, Австрия, Белгия, Нидерландия, Китай, Иран, Ирак, Южна Корея, Япония, Италия, Тайланд, Хонконг, Сингапур да бъде отказван достъп до турска територия. Шофьори - жители на трети страни, които са били в една от горепосочените страни през последните 14 дни, биват поставяни под карантина до приключване на 14-дневния период.

След приключването на карантинния интервал и съответна здравна инспекция, която да удостовери неналичието на признаци на вируса, водачите биват допускани на турска територия.

На границата с Република Северна Македония: По информация на северномакедонските гранични управляващи, на влизане в районен съд Македония няма да се пропущат непознати жители, пътуващи с леки коли, микробуси и рейсове.

Македонски жители ще се пропущат на вход единствено на Граничен контролно-пропусквателен пункт "Гюешево ". На излизане от районен съд Македония пътуващите могат да минават единствено на Граничен контролно-пропусквателен пункт "Гюешево " - Граничен контролно-пропусквателен пункт "Деве хълм ". Товарните коли се пропущат на трите гранични пункта с Република Северна Македония в двете направления.

На границата с Република Гърция трафикът е естествен на всички гранично-пропускателни пунктове.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:



Повече за Коронавирус

Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР