„Трафикът към телефонните ни линии във връзка с диагностиката за

...
„Трафикът към телефонните ни линии във връзка с диагностиката за
Коментари Харесай

Над 150 позвънявания на ден с въпроси за PCR тестовете за коронавирус в „Софиямед“

„ Трафикът към телефонните ни линии по отношение на диагностиката за ковид посредством PCR тест е голям. Граждани ни звънят с изключение на от София, само че и от Варна, Стара Загора и други градове. Нашите оператори им дават информация както за дните и часовете за пробовземане, по този начин и като цяло за преимуществата на метода.

Лабораторията в „ Софиямед “ разполага с китове за разкриване на коронавируси, с каквито работи и Националната референтна лаборатория. Гарантираме пред нашите пациенти, че могат да получат резултатите си до 36 ч. “, разяснява доктор Илия Цеков, шеф на Лаборатория по вирусология в УМБАЛ и ДКЦ „ Софиямед “.

Пробовземането се реализира отвън лечебното заведение в обособено за задачата място (кабината до Аптека „ Софиямед “- бул.Г.М.Димитров 16) от 9:30 до 11:30ч. всеки работен ден, по опция с авансово записване на тел. 0895 555 591.

Записване за осъществяване на проучването може да се съобщи и онлайн, през платформата на Superdoc.bg - https://superdoc.bg/lekar/laboratoria-koronavirus-sofiamed

„ PCR методиката за откриването на новия ковид съставлява пряк тест за разкриване на част от генома (РНК) на вируса и все още е признат за "златен стандарт " в лабораторната диагностика на този патоген “, прецизира вирусологът.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР