Трафикът към Гърция се засили още в ранните часове на

...
Трафикът към Гърция се засили още в ранните часове на
Коментари Харесай

Интензивен трафик на ГКПП-Кулата, полицаи следят за шофиране в аварийната лента на АМ Струма

Трафикът към Гърция се ускори още в ранните часове на първия от празничните дни. Още от сутринта на Граничен контролно-пропусквателен пункт "Кулата " имаше формирани опашки от коли.

Тези, които са избрали да прекарат почивните дни в Гърция, би трябвало да имат зелен документ за имунизация, преболедуване, негативен PCR тест, който е годен 72 часа или бърз тест със период на валидност 24 часа. Документ се изисква и за децата над 5-годишна възраст. Ако в един автомобил пътуват хора от разнообразни фамилии, то те би трябвало да бъдат с маски.

Гръцките управляващи си резервират правото на инцидентен принцип да тестват влизащите в страната, съобщи Dir.bg. Целият състав на полицията в Благоевград ще следи през почивните дни за спазването на рестриктивните мерки.

В най-натоварените сектори ще има патрули, които няма да бъдат стационарни, а ще се движат дружно с колите.По автомагистрала "Струма " ще се следи най-много за шофиране в спешната лента.

Интензивен е пътният трафик на някои гранични контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) на границата с Турция и Румъния, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

На границата с Румъния е натоварен трафикът за товарни коли на изхода на Граничен контролно-пропусквателен пункт Русе, Граничен контролно-пропусквателен пункт Видин и Граничен контролно-пропусквателен пункт Никопол.

Възстановено е прекосяването през взаимните гранични пунктове Кайнарджа - Липница и Крушари - Добромир. Дейността на тези два пункта се реализира според контрактуваното работно време от 8:00 до 20:00 часа. Румъния анулира всички ограничавания при влизане в страната, свързани COVID-19, напомнят от Министерство на вътрешните работи.

На границата с Турция трафикът е натоварен за леки коли на изхода на Граничен контролно-пропусквателен пункт Малко Търново.

При влизане в Турция през сухопътните гранични пунктове не се изискват документи, свързани с COVID-19.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР