Трафикантите на наркотици са открили начин да заблуждават правоприлагащите органи,

...
Трафикантите на наркотици са открили начин да заблуждават правоприлагащите органи,
Коментари Харесай

Скрити наркотици - забранени вещества се активират единствено в тялото

Трафикантите на опиати са разкрили метод да заблуждават правоприлагащите органи, като употребяват един от най-мощните принадлежности, с които разполага нашето тяло - метаболизма. Добре пристигнали в света на пролекарствата.

 

Пролекарствата са субстанции, които могат да провокират резултат единствено откакто бъдат разградени от ензими в храносмилателната система или други химични реакции в организма.

Въпреки че имат законна фармакологична приложимост (между 5 и 7 % от утвърдените медикаменти попадат в тази категория), потреблението им като продавани на улицата опиати е относително ново събитие.

Повечето противозаконни опиати работят, като взаимодействат със характерни рецептори на мозъчните кафези, стимулирайки или блокирайки освобождението на химични субстанции, наречени невротрансмитери. Те работят за малко време, преди да се трансформират в неактивни или по-малко дейни химикали, които по-късно се отстраняват от организма, нормално с урината, написа „ The Conversation “.

При пролекарствата обаче дребна част от молекулата би трябвало да бъде отстранена или сменена, преди да може да влияе върху тези рецептори. Това се прави вътре в тялото посредством естествени процеси. Например ALD-52 (1-ацетил- LSD) е пролекарство, което се трансформира от организма в LSD след премахване на два въглеродни и един кислороден атом.

Въпреки че съгласно някои отчети ALD-52 съществува още от 60-те години на предишния век, за първи път той е публично открит през 2016 година от управляващите във Франция. Правителството на Обединеното кралство побърза да включи този пролекарствен артикул в листата на следените субстанции още през 2014 година, макар че нямаше известия за конфискации на опиати или известни вреди. Оттогава са разпознати доста други пролекарства.

Конфискациите на LSD пролекарства като ALD-52 се усилиха в разгара на пандемията от Коронавирус в Италия. Японските управляващи се занимават с все по-голям брой сходни съединения на LSD пролекарства. А в Бразилия първите известия за тези LSD пролекарства са направени през 2022 година

Парти опиатът GHB също има еквивалент на пролекарства. То се назовава GBL (гама-бутиролактон).

През 2022 година Обединеното кралство вкара по-строг надзор за GBL, който нормално се продава като почистващ сътрудник. След съществени рекомендации от държавния Консултативен съвет по корист с опиати GBL към този момент е систематизиран като опиат от клас В, дружно с канабиса и кетамина.

По отношение на стимулантите е известно, че някои налични в комерсиалната мрежа опиати могат да се трансформират в организма в амфетамини и с тях може да се злоупотребява поради евентуалните им психоактивни резултати, което оправдава строгия надзор при предписването им.

Трафикантите на опиати са създали и способи за маскиране на незаконния MDMA (екстази) посредством прибавяне на дребна молекула, която може да бъде отстранена посредством химични реакции или в стомаха посредством контакт със стомашната киселина.

 

 Добави изложение

 

Трудни за разкриване

Основен проблем при пролекарствата е, че те мъчно се откриват. Полицейските служби се нуждаят от референтни проби, с които да сравнят опиата, или от съвременно съоръжение, с цел да открият молекулярната му конструкция.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР