Трафикантите на хора все по-често използват интернет за привличане на

...
Трафикантите на хора все по-често използват интернет за привличане на
Коментари Харесай

Трафикантите на хора все по-често ползват интернет за привличане на нови жертви

Трафикантите на хора все по-често употребяват интернет за привличане на нови жертви. Това заяви пред БНР секретарят на Националната комисия за битка с трафика на хора Камелия Димитрова във връзка 18 октомври - Европейският ден за битка с трафика на хора , цитира news.bg 

Трафикантите добре знаят по какъв начин да се възползват от световната мрежа и във всички други етапи на трафика. Те следят, управляват и от време на време изнудват жертви те си с материали, които са качени в интернет. Новите експлоататори имат надзор и във връзка с завръщането на приходите, които се генерират от труда на жертви те.

Решихме, че тази година трябва да обърнем внимание на ролята на интернет в процеса на замесване в трафика на хора и в действителност да обърнем внимание на неговия капацитет по линия на предварителна защита, съобщи Димитрова.

По данни на Евростат , само за три години сред 2010-а и 2012-а към 30 000 души са станали жертва на трафик на територията на Европейски Съюз , добави Димитрова.

Ние единствено от началото на годината сме получили 76 сигнала за евентуални жертви на трафик, които касаят 109 лица, само че това са единствено записаните случаи. Другите данни са в ход на правосъдното и досъдебното произвеждане, изясни Камелия Димитрова.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР