Трафик НюзТийнейджър от Пловдив ще прекара пет дни в ареста

...
Трафик НюзТийнейджър от Пловдив ще прекара пет дни в ареста
Коментари Харесай

Ученик от Пловдив ще лежи пет дни в ареста, носел маска на Локо - Ботев

Трафик Нюз

Тийнейджър от Пловдив ще прекара пет дни в ареста и ще бъде лишен от правото да посещава футболни срещи у нас и чужбина.

Причината - при осъществяване на дербито сред  „ Локомотив “  и  „ Ботев “  на 4 декември  е направил противообществена демонстрация, изразяваща се в слагане на маска, която да затруднява разпознаването му. Тази глоба по отношение на младежа е била наложена преди дни, след съвещание на Районен съд – Пловдив.

По време на мача на стадион Локомотив, ученикът е бил в естрада „ Бесика “, строго защитавана от жандармерия и спецсилите на Министерство на вътрешните работи. По време на срещата, ученикът сложил маска на лицето си, с което затруднил разпознаването си. Полицейските чиновници имали образен контакт с нарушителя и го следили по време на мача. Видели го с маска и без маска, като запомнили лицето му.

След приключването на спортната среща по предписание на своя началник служители на реда били създали кордон, през който прекосявали в колона по един лицата които били на естрада „ Бесика “. Същото момче било видяно в тълпата, като и тогава то било с маска. Органите на реда открили младежа и го отвели в Пето районно.

По време на правосъдното съвещание младият пловдивчанин обяснил, че сложил само качулка, тъй като му било студено. Закрил лицето си само за пет минути, до момента в който били запалени факлите.

Съдът обаче не кредитира думите му, защото опонира на показанията на полицейските чиновници които са го задържали, чийто показания пък съдът кредитира напълно като разумни, поредни и съответни на събраните по делото доказателства.

Поради тази причина присъди наказване по отношение на младия пловдивчанин на пет дни задържане в ареста и една година отнемане от право да посещава мачове.

Припомняме, че преди дни магистратите от Апелативния съд, потвърдиха глобата от 1000 лв. на пловдивчанин, който отказал да съобщи горнището си с качулка на мача Ботев - Локо.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР