Трафик Нюзснимка: Булфото, архивС искане за оставка и смяна на

...
Трафик Нюзснимка: Булфото, архивС искане за оставка и смяна на
Коментари Харесай

Протести в цялата страна, блокират градове и гранични пунктове

Трафик Нюз

фотография: Булфото, списък

С искане за оставка и промяна на политическия модел хиляди хора се чака да блокират градове и гранични пунктове през днешния ден. Протестите в страната започнаха като реакция на високите цени на горивата и „ Гражданска отговорност ”, само че към този момент жителите имат ред обществени и политически претенции. Всички те са импортирани в президентството и в Народното събрание за взимане на отношение.

В София

От 13 ч. през днешния ден в София ще стартира митинг с искане за оставката на държавното управление. Шествието по проект би трябвало да тръгне от Народното събрание, да продължи по бул. „ Цар Освободител ” до Министерския съвет, с цел да завие по бул. „ Дондуков ” и през бул. „ Васил Левски ” и бул. „ Цар Освободител ” да стигне до Орлов мост. Обявеният краен час е 20:00.

Освен оставката на кабинета, протестиращите в София упорстват за промени в Конституцията и избори за Велико национално събрание; мажоритарна система; пречистване на описите от „ мъртви души ”; понижаване на депутатските заплати. Освен това протестиращите желаят необлагаем най-малко за лицата с приходи под 800 лева и диференцирана Данък добавена стойност ставка (12% за храни, 10% за медикаменти, 8% за учебници).

По тематиката с горивата настояването е страната да записва и ръководи акцизни хранилища във всички административни области за либерализиране на пазара, който сега е доминиран от „ Лукойл ”, съобщи БиТиВи.

Недоволство и в страната

Жители на  Пловдив  и  Пазарджик  към този момент тръгнаха към столицата, с цел да стачкуват против високите цени на горивата и обществената неправда.

Под тепетата също има протестно шествие, което всеки миг ще стигне до общината.

В 13 ч. във  Варна  се планува осъществяване на автошествие, което ще тръгне към постройката на Общината, където в 14 ч. ще стартира митингът на жителите на града.

Още сутринта в  Хасково  започна митинг, като към него се причислиха поданици на  Кърджали  и  Димитровград , като всички ще стигнат най-после в  Свиленград , където ще има протест. Очаква се и блокиране на границата с Гърция.

" Много българи може би не знаят какво желаят, само че сигурно всички ние желаеме едно – не желаеме сегашните ръководещи, които са сега. Искаме нови, съответни лица, не като последните 30 години – едни и същи работи, разнообразни партии, едни и същи хора ", съобщи един от стачкуващите.

 

Жандармерия не позволи шествието на Автомагистрала " Марица ", като беше препоръчан различен вид - да минат по остарелия път.

Жители на общините  Разлог  и  Банско  предвиждат митинг и обсада на пътя Симитли – Гоце Делчев, като оповестеният начален час е 12:00.

Очаква се в 13 ч. жителите на  Петрич  да се съберат на паркинга при общинската болничното заведение, а по-късно се планува да бъде затворен Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата “. Очаква се в дейностите да се включат и групи от община Сандански, както и околните обитаеми места.

В  Бургас  след 12 ч. протестиращи ще блокират един от входовете на града.

Протестни дейности се чакат и в  Ловеч Ямбол  и  Сливен .

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР