Трафик НюзШест наказателни постановления издаде Областната агенция по контрол на

...
Трафик НюзШест наказателни постановления издаде Областната агенция по контрол на
Коментари Харесай

21 000 лева глоба за фермера, обрекъл конете си на смърт

Трафик Нюз

Шест наказателни постановления издаде Областната организация по надзор на храните в Кюстендил на фермера Петър Пищалов, който през зимата изостави в снега и студа в Осоговския балкан стадото си от към 70 изгладнели коне. Общият размер на санкциите е близо 21 000 лв., предава Трафик Нюз.

39-годишният фермер е санкциониран за нечовешко отношение към животните, за неиздадено позволение да транспортира конете си в планината, както и че няма съответно издадена документи да открие животновъден обект там.



Чака се разпореждане на районната прокуратура дали при някои от нарушаванията, открити от инспекцията на ветеринарните служби, Пищалов е показал предумисъл и следва ли да носи наказателна отговорност.

Някои от наказателните постановления той обжалвал в съда.

Същевременно част от конете му са свалени от планината, откакто няма нормативно спазени условия да ги държи там.

Планинари и членове на неправителствени екоорганизации откриха през февруари трупове на умрели от в студа коне. Тогава някои от тях оповестиха, че има десетки трупове, само че след това се оказа, че единствено три коня са замръзнали в преспите.

Докато казусът се разследваше от зоополицията и от екипи на организацията по надзор на храните, в стадото се родиха дребни кончета.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР