Трафик НюзПловдив ще предаде символично щафетата на следващите Европейски столици

...
Трафик НюзПловдив ще предаде символично щафетата на следващите Европейски столици
Коментари Харесай

Днес Пловдив предава щафетата на Европейска столица на културата

Трафик Нюз

Пловдив ще съобщи алегорично щафетата на идващите Европейски столици на културата тъкмо година след старта на огромното събитие. Фондация " Пловдив 2019 " е поканила екип на Опера Пловдив за уредник на формалната гала, която ще се състои на 12 януари, неделя, в Дом на културата " Борис Христов " от 19 часа.

„ Четирите годишни времена “, четири мултимедии за четирите сезона, през които мина Европейска столица на културата, четирите платформи на програмата „ Сливане “, „ Трансформиране “, „ Възраждане “, „ Релаксиране “  ще обединят церемонията.
 
Протоколната част ще е придружена от класическа стратегия с присъединяване на пловдивски деца - лауреати на музикални състезания, и камерен оркестър на Опера Пловдив с гост-солист виртуозната Лия Петрова, която свири на уникална италианска цигулка Matteo Goffriller от 1690, предоставена ѝ от Queen Elizabeth Music Chapell.

С помощта на универсалния език на класическата музика ще бъдат предадени полезностите на самодейността към идващите Европейски столици на културата градовете Риека (Хърватия) и Голуей (Ирландия) - 2020 година

По време на осъществяванията пред формалните посетители ще бъдат показани ретроспективни фрагменти от стотиците събития от програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019. Режисьор на спектакъла е Нина Найденова. Поради лимитираните места в залата ще има лайв стрийминг през няколко платформи – интернет страницата на Община Пловдив, на Фондация „ Пловдив 2019 “ и фейсбук страниците им. 

Очакват се голям брой посетители от страната и чужбина. Събитието ще бъде придружено с фотографска галерия на преподаватели и студенти от Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство „ проф. Асен Диамандиев “ и галерия на възпитаници от Национална художествена гимназия „ Цанко Лавренов “ и Национална гимназия за театрални и екранни изкуства – гр. Пловдив, ситуирани във фоайетата на двата етажа в Дома на културата.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни цени
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР