Трафик НюзМлад офицер от Българската армия има нужда от подкрепата

...
Трафик НюзМлад офицер от Българската армия има нужда от подкрепата
Коментари Харесай

Млад офицер се бори с тежка диагноза! Да му помогнем да продължи да служи на България

Трафик Нюз

Млад офицер от Българската войска има потребност от поддръжката на пловдивчани в най-тежката си борба. В продължение на повече от 3 години Петко се бори с едно от най-тежките и подли болести. 27-годишният военнослужещ страда от периневрални кисти на Тарлов.

Ежедневно Петко се бори с непрекъсната и непрекъснато нарасваща болежка. Тъй като болестта е извънредно рядко, диагнозата е сложена едвам при започване на тази година. До нея се стига след съвсем 3-годишно блуждаене по експерти от всевъзможни области на медицината. 

Кистите на Тарлов изпълват нервите на гръбнака с гръбначно-мозъчна течност и по този метод те заемат по-голям размер от естественото. Вследствие се притискат в прилежащи структури - дискове, прешлени, стави, мускули, което от своя страна води до болки, изтръпвания, парене или в тежка форма - инвалидизация.

Лъч вяра

За диагностицираните с сходно заболяване лекуване в България няма. В международен мащаб има едвам няколко експерти, способни да проведат успешно лекуване.  Най-голям е броят на успешно оперираните пациенти в AIMIS (Американски институт по минимално инвазивна хирургия) със седалище Никозия. Прецизните и комплицирани интервенции прави доктор Франк Фейгенбаум - американски неврохирург, който оперира 3 пъти в годината пациенти, които не са жители на Съединени американски щати. Той има зад тила си към 2000 интервенции, 5 от тях - на българи.

Петко е получил оферта от кипърската клиника за три интервенции, а при нужда - и четвърта. Необходимите суми са безусловно непостижими за фамилията му и вълизат на към 120 000 евро - по 40 хиляди за всяка намеса. С помощта на няколко акции околните му са събрали една 5000 лева Държавата няма по какъв начин да окаже помощ, защото формулярите, нужни за хоспитализиране в AIMIS се разграничават от тези, с който работи НЗОК. 
Времето притиска Петко и фамилията му
Следващите интервенции в AIMIS-Кипър са от 21 до 25 януари 2019 година От особена значимост е тяхното навреме осъществяване, защото по този начин се усилва шансът за реализиране на триумф и се минимизират събитията, водещи до основаване на условия за инвалидизация.

Пловдивчани, дано помогнем на един млад български офицер да продължава да служи почтено на родината си!

Благотворителна банкова сметка: PIRAEUS BANK BULGARIA AD

Титуляр: Петко Георгиев Мутафчиев

IBAN (в лева): BG83PIRB74241606538506

IBAN (в евро): BG11PIRB74241606582094

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР