Трафик НюзХасковец получи 2-годишна присъда, след като изнасили многократно бившата

...
Трафик НюзХасковец получи 2-годишна присъда, след като изнасили многократно бившата
Коментари Харесай

Кошмар край Пловдив: Женен, с деца и внуци, изнасили многократно бивша любовница, било от любов

Трафик Нюз

Хасковец получи 2-годишна присъда, откакто изнасили неведнъж някогашната си държанка. Екшънът се разиграл в средата на предходната година в село Татарево, откакто връзката сред двамата била завършила. Според обвиняването, мъжът с букви А.Х. е бил благоприятстван от положението на жертвата си, която страдала от биполярно афективно разстройство, като използвал мощ и закани.  " Ще те заколя, на части ще те нарежа....Докато си жива няма да се отървеш от мен.... ", били част от отправените реплики. Съвсем друго било мнението на самият обвиняем, който обяснил на магистратите, че това не било обезчестяване, а просто обич. 

Всичко почнало през 2016 година, когато сред обвинения и потърпевшата Т.А. се зародила връзка. Мъжът бил женен от 30 години, имал деца и внуци. Имал чисто правосъдно минало, работел и се употребил с положително име измежду жителите на селото.Новата му възлюбена също била фамилна. Нейният брачен партньор постоянно отсъствал от България в продължение на дни, през които тя оставала сама в фамилното жилище. Синът им живеел в чужбина, дружно с жена си. Така, в самотните дни тя почнала да посреща любовника си, с който се познавали от дълго време. Връзката им траяла повече от година. Хората в селото обаче почнали да приказват, което дало мотив на дамата да приключи връзката. Въпреки опитите да отблъсне А.Х. обаче, той продължавал да я търси и упорствал двамата да продължат да се виждат. 

Любовникът ставал все по-упорит. Така в края на 2017 година дамата се видяла принудена да опише на брачна половинка си какво се случва в негово осъствие. Споделила му също, че не желае да има нищо общо с някогашния си ухажор, който продължавал да идва при нея и да я тормози. След това самата тя подала тъжба против подсъдимия. С това връзката им завършила и двамата престанали да се срещат. Желанието на обвинения обаче не стихвало. Той почнал да звъни по телефона и настойчиво да изпраща известия на обичаната, като упорствал двамата още веднъж да стартират с тайните си нощни срещи. За да прекрати дефинитивно контактите си с него, тя сменила сим-картата и телефонния си номер. 

Спокойствието не траяло дълго. На 1 май 2018 година брачният партньор на потърпевшата още веднъж не бил у дома. Преди да си легне, тя говорила със сина си. След като завършила диалога, на вратата се почукал А.Х. Жената се пробвала да го отпрати, само че това единствено ядосало някогашния й ухажор. В гнева си той ритнал входната врата с все мощ, като я изкъртил дружно с пантите. Казал на жертвата си, че обича единствено нея и мисли да я вземе за брачна половинка. Тя обаче му отвърнала, че не се усеща като движимост, с цел да я взима. 

В отговор подсъдимият я хванал и я завлачил към една от стаите. Според описа на пострадалата той започнал насилствено да я съблича, поставил ръка на устата й и бързо преодолял всякаква опозиция. Останал в дома й до 5 часа сутринта, като направил няколко насилствени съвокупления с нея. 

Пред магистратите дамата обяснила, че е била лишена от опцията за интензивно противопоставяне, поради медикаментите, които приемала. Те работили неподходящо върху волевите й качества за опозиция, а спомагателен резултат оказали заканите, отправени от мъжа. След като той си тръгнал, пострадалата подала сигнал на телефон 112. На място пристигнали двама полицейски инспектори от РУ-Хасково. След като чули описа на потърпевшата, двамата потърсили А.Х. в дома му. Посрещнала ги наговата брачна половинка, която  обяснила, че мъжът й бил тръгнал към сметището в село Гарваново, където работил. В последна сметка униформените го намерили и задържали, само че не на работното му място, а пред дома на потърпевшата. Пред служителите на реда той отрекъл да е направил нещо неправилно. 

Две седмици по-късно подсъдимият схванал, че изгората му още веднъж е сама у дома. Веднага се отправил към дома й, като се промушил сред теловете на оградата. През това време потърпешвата хранела домашните си животни. Отново се пробвала да го отпрати, само че мъжът отвърнал смеейки се, че няма да си тръгне, до момента в който не получи каквото желае. Така прекарването от предходната вечер се повторило, разказала свидетелката в съда. След като получил това, за което е пристигнал, мъжът я увещавал, че би трябвало да отдръпна жалбата си. Тръгнал си, а пострадалата още веднъж набрала 112.  Този път униформените го намерили в дома му. Той още веднъж отрекъл да е направил нещо неправилно, а брачната половинка му удостоверила, че цяла вечер бил в дома си. След това обаче признал, че е преспал с пострадалата, настоявайки, че тя самата го била поканила. 

Съвсем друго мнение изказал в съда прокурорът по делото. Според държавното обвиняване единодушие от страна на пострадалата не е било давано, а мъжът е бил благоприятстван от обстоятелството, че способността й да се съпротивява е понижена. Активна опозиция липсвала и тъй като въпросната обстановка жертвата нямала различен избор, с изключение на да се подчини. Прокурорът пледира за наказване " отнемане от независимост " за период от 3 години. 

В хода на следствието била осъществена съдебно-медицинската експертиза, при която не били открити следи от принуждение по главата, тялото и крайниците на дамата. Имало обаче забележими кръвонасядания по двете й предмишници. Експертите не изключили опцията да са били осъществени няколко поредни сношения. Психиатрично- психичната експертиза потвърдила, че към момента на действието потърпевшата се намирала в афективен епизод, което можело да понижи качествата й за противопоставяне. 

Единствената въпросителна към фактическата конюнктура е обвързвана с това дали подсъдимият фактически е принудил жертвата да извърши съприкосновение, счетоха магистратите. За да реши дали това е по този начин, съдът взел впредвид косвените доказателства и показанията да деветимата очевидци по делото. Обвинението предира за налагане на наказване " отнемане от независимост " в период от 3 години, изтъквайки, че за реализиране на позитивни промени в съзнанието на обвинения, той би трябвало да бъде откъснат от средата, в която живее.

От своя страна, обвиненият траял да пази тезата, че половите актове са били доброволни. В последната си дума той обяснил, че това било обич. Неговият бранител също пледирал за оправдателна присъда. 

В последна сметка магистратите определили наказание  „ отнемане от независимост “ за период от 2 години, което да се изтърпи дейно и при първичен „ общ “ режим. От присъдата ще бъде приспаднато времето, което той е прекарал в ареста, считано от 17 юни 2018 година. Освен това, той ще би трябвало да заплати и разноските по делото за движимости лица, възлизащи на 1 209,70 лева

Присъдата предстои на обжалване и митинг.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР