Трафик на над тон кокаин от Латинска Америка до Варна

...
Трафик на над тон кокаин от Латинска Америка до Варна
Коментари Харесай

Осуетиха трафик на тон кокаин към Варна

Трафик на над звук кокаин от Латинска Америка до Варна е бил плануван през предходната година. Дрогата от Перу и Боливия е трябвало да бъде доставена до морската ни столица, само че не е била предопределена за родния пазар, а за Белгия, Холандия и Англия. Това разкри прокурор Виолета Радева от Варненска окръжна прокуратура. 

Родните управляващи са знаели за подготовката на канала. Трафикантите са се пробвали да създадат трасе, като са пуснали експериментален товар с информация, че съдържа кокаин, без вътре да има дрога. 
 
В последна сметка пратката с над звук кокаин изобщо не е тръгнала от Латинска Америка, защото доставката се е забавила, а уредниците на канала бяха арестувани за  контрабанда на над 16 тона прекурсори за произвеждане на опиати. 

„ Налагаше се да действаме в изискванията на необходимост, с цел да заловим тези количества прекурсори ”, посочи прокурор Радева.


 
„ Важното е, че бяха арестувани уредниците на този канал, а не „ бушони ”. Тук бяха употребявани български жители, които или не знаеха за предназначението на този товар, или бяха подвластни от опиати и алкохол ”, изясни прокурорът.-->

От Окръжна прокуратура Варна дефинираха миналата 2018-а като година на митническите следствия. Регистрираните през предходната година митнически закононарушения са 62, при 41 за миналата 2017 година  Най-значимото измежду тях е точно опитът за трафик над 16 тона прекурсори, с които са щели да бъдат създадени амфетамини за над 225 милиона лв..

По цени на „ черния ” пазар обаче амфетаминопроизводните са могли да послужат за производството на дрога за над 6 милиарда $ . На пристанище Варна-Запад прекурсорите бяха декларирани като почистващ препарат за прозорци.



Подсъдими по това дело са двама холандци - на 55 и 50 години. Делото против стартира през февруари и ще бъде гледано по общия ред, откакто чужденците отхвърлиха да сключат съглашение с прокуратурата и да получат по 10 години затвор. 

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР