trafficnews.bgВместо на меден месец, Д-р Ая Таха и д-р Сезен

...
trafficnews.bgВместо на меден месец, Д-р Ая Таха и д-р Сезен
Коментари Харесай

Младоженци зарязаха медения си месец, влязоха доброволно при заразените в „Пирогов

trafficnews.bg

Вместо на меден месец, Д-р Ая Таха и доктор Сезен Хабилов са под карантина за неустановен период, с цел да оказват помощ

Преди две години, тези млади лекари помолиха за помощ, с цел да имат опция да се усъвършенстват в специалността си и доста положителни хора се отзоваха. Само за ден бяха събраха нужните им средства за образование в Германия, а тогава те дадоха обещание, че ще се върнат България и ще върнат жеста.

Д-р Ая Таха и доктор Сезен Хабилов съумяха да отидат до един от най-големите европейски референтни центрове в специалността си, да научат значително в разнообразни аспекти и да се опитат да ползват наученото тук.

Сега те извършиха обещанието си и станаха първите лекари, влезнали непринудено при инфектираните с COVID-19 в " Пирогов ". Те оказват помощ по всякакъв начин на приетите в болница с ковид и сега са под карантина са за неустановен период.

Преди няколко седмици, Д-р Ая Таха и доктор Сезен Хабилов минават под венчило, а сега трябваше да са на меден месец... Вместо екзотична отмора, обаче идва неприятното – коронавирусът. 



С избора си да бъдат лекари, те са приели призванието да оказват помощ, без значение от изискванията и риска. Потребители в обществените мрежи разясняват, че в постъпката им няма нищо особено, само че действително безкористната им човещина е един прелестен персонален образец за всички нас!



Те са единствените доброволци измежду интензивистите в незабавната болница, когато умрелите към този момент 66-годишна жена и 74-годишният й мъж са признати.

„ Пръв при тях влезе Сезен, само че не можех да го оставя самичък и влязох и аз. На процедура се наложи двамата да изградим нова реанимация, да интубираме пациентите, да дезинфекцираме – без сестри и санитари. Добре сме, в този момент имаме още двама заболели, които дишат сами, сътрудника от вътрешното поделение с негови сестра и санитар също са тук “, описа за Скенер.нюз от напълно същинската първа линия доктор Таха.

Едва ли са си представяли подобен меден месец, само че в случай че съдим по един от стиховете на доктор Ая Таха, може би те не изпитват отчаяние, а са по-горди от всеки път, че са тук, в тази пандемия, с цел да окажат своята помощ:

„ Пирогов, какво си ти – болест, опиат, героизъм, чест, уроци, смелост и проказа или на живота си шамар? Ти си ти и нищо повече. Ти си доста и всякога от предния си повече. Защо съм тук, за какво на инат, за какво без тебе мъчно мога? Защото залезите ти извънредно страшни са. Защото изгревите ти прелестни са. Защото неслучайно името ти се римува със „ обич ”. “

Междувременно от „ Пирогов “ оповестиха, че набират хора, които да дезинфекцират болничното заведение, без да са в директен допир със инфектираните пациенти, както и сестри, санитари и лаборанти, които имат предпочитание да оказват помощ в борбата с КОВИД-19. Доброволците могат да се обадят на тел.0882 000720. 



PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР