trafficnews.bgСъдбата на 23-годишното момче трогна много българи, които се опитаха

...
trafficnews.bgСъдбата на 23-годишното момче трогна много българи, които се опитаха
Коментари Харесай

23-годишният Боян загуби битката с коварната болест

trafficnews.bg
Съдбата на 23-годишното момче трогна доста българи, които се пробваха да му оказват помощ
Боян, който страдаше от левкемия, загуби борбата с подлото заболяване, предава Трафик Нюз.

 Момчето, в чиято подкрепа се включиха някогашни съученици и сътрудници от СУ „ Проф. доктор Асен Златаров “ на майка му, където тя е преподавала, към този момент не е измежду нас.

Тъжната новина показа неговата майка Ваня Георгиева в персоналния си профил във Фейсбук.



Днес нашия безценен наследник Боян мина в един по-хубав свят. Нашето семейство е благословено от Господ, тъй като беше дарено с такова дете. Благодарим Ти Господи за това благополучие! 23 години изпълнени с доста обич, желания и фантазии. Ще останеш вечно в сърцата ни!

Съдбата на момчето трогна десетки пловдивчани, които единствено в границите на първия образователен ден предходната година събраха над 6000 лв. в негова поддръжка. Сумата непрестанно се усилваше. 12 а клас, на който класна в прогимназиалния стадий беше майката на Боян, стартира поредност благотворителни начинания в негова поддръжка.

3 дни след началото на Кампанията „ Да помогнем на Боян да живее “ в дарителските кутии вече бяха събрани над 26 000 лв.. Това споделиха за  TrafficNews.bg  oт дирекцията на СУ " Св. Патриарх Евтимий "  - образователното заведение, което беше основател на благородната акция. 



По концепция на старши учителя по български език и литература Мая Пелтекова в първия образователен ден вместо живи цветя възпитаници от някогашната Лиляна, както и от пловдивски учебни заведения изпратиха на своите преподаватели виртуални букети, а сумите, отделени за цветята, бяха пуснати в кутиите за помощ на Боян.

Въпреки всички старания и цялата поддръжка Боян си отиде. Спи умерено безконечния си сън, благо момче! 

TrafficNews изрича откровените си съболезнования на фамилията му и приятелите му.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР