trafficnews.bgРодопа планина посрещна пролетта. И флората и фауната в село

...
trafficnews.bgРодопа планина посрещна пролетта. И флората и фауната в село
Коментари Харесай

Пролетта дойде в Родопите! Кокичета и дъждовник се явиха на половин час от Пловдив

trafficnews.bg

Родопа планина посрещна пролетта. И флората и фауната в село Дедево, единствено на към 25 километра от Пловдив, усетиха, че е настъпило време за раздвижване и не се поколебаха да се възползват от топлото февруарско време.

Очаквате да се качите на 1100 метра надморска височина и да се порадвате на зимна приказка - Родопите да са завити със снежни одеяла и да чувате тихите им дихания от зимния сън.

Вместо това първият знак на новия живот - нежните, благоуханни предвестници на пролетта припомнят, че зимата си отива. Кокичета са пробили пръстта и любопитно надават камбанки, а ситните дъждовни капки покриват цветовете им, съвсем бисери. В тяхно съседство гущер дъждовник се разхожда по каменните зидове, а читателка на TrafficNews.bg е съумяла да фотографира петносаното в жълти багри творение. 

Е, явно планината е излязла от летаргията, защото локалните разясняват, че яви ли се дъждовник - зимата е в своя заник. 

А на пролет ни чака... нов живот и нови безредици. В неделния ден всички пловдивчани могат да отскочат до околните планински скатове и да погледат рехавия снежец, който непреклонно се топи под температурния напън. 

Ако тръгвате на разхода, не забравяйте да си обуете непромокаеми обувки и да си вземете дъждобран, защото през днешния ден се чака живителният дъжд да не си взима даже обедна отмора. Отпуснете душа и му се насладете, а може и да съчетаете естествените картини с обичайни ястия в някое от закътаните уютни родопски ханчета. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР