trafficnews.bgМомчето загина в авиокатастрофата заедно с пилота Стефан В.Самолетът, който

...
trafficnews.bgМомчето загина в авиокатастрофата заедно с пилота Стефан В.Самолетът, който
Коментари Харесай

Валентин остава завинаги на 18, отлетя най-запаленият авиолюбител

trafficnews.bg

Момчето почина в авиокатастрофата дружно с водача Стефан В.
Самолетът, който се разруши край стадиона в пловдивското село Оризари, е ръководен от 45-годишния умел водач Стефан Василски от Пловдив. Той е фен водач, приключил е всички типове курсове, които се изискват, имал е документ, бил е инструктор и е обучавал десетки водачи.



В машината до него във съдбовния полет е 18-годишният Валентин Аламански от Чирпан. Приятел на водача, разпален по авиомоделизъм и член на любителски авиоклуб.



Във „ Facebook ” и двамата имат доста общи фотоси. Само преди 10 дни са били на авиоизложение в Германия.

Двамата е трябвало да изпълнят демонстрационен полет преди началото на съревнование по дронове, в памет на умрял неотдавна член на пловдивския клуб по авиомоделизъм. 

„ Аз персонално видях по какъв начин се откачи крилото и падна, в идващия миг самолетът загуби височина и падна зад дърветата ", описа Пенка Гарабетова от " Модел-клуб Пловдив ".

Разследващите споделят, че законният период за определяне на аргументите за злополуката е 1 година. Ще се ревизират и документите на летищната площадка в Белозем.





„ Видях аероплан с едно крило и два натрупа. Миришеше на бензин. Няма пожар, само че е доста неприятно ”, заяви регионалният шеф на Пловдив Здравко Димитров, който посети местопроизшествието.

Според него крилото на дребния състезателен аероплан, който тази заран се разруши в региона на стадиона на пловдивското село Оризари, се е прекършило във въздуха и е паднало на игрището.

Загинали са 45-годишният Стефан Василски, който е притежател на авиоклуб в Белозем, откъдето е изхвърчал самолета и 18-годишният Виктор Аламански, който се учил да пилотира.

Двуместният аероплан е паднал в коритото на река Марица.

„ Преди това се е откъснало едно от крилата и това е била повода да се стигне до тези трагични условия ”, разяснява шефът на пловдивската полиция старши комисар Атанас Илков.

45-годишният притежател на летателния уред оставя брачна половинка и две дъщери. Една приключила гимназия предходната година. Негови другари настояват, че бил умел водач с огромен брой летателни часове зад тила си. 

Екип от Националната следствена работа дойде доскоро на стадиона в пловдивското село Оризари, с цел да поеме следствието на авиокатастрофата, която лиши живота на двама души.

Инцидентът стана към 10,20 часа тази заран, като на място са починали водачът и неговия пасажер.

„ Най-вероятно се е отворил люка на кабината, при което водачът е дръпнал по-рязко. Аз персонално видях по какъв начин се откачи крилото, падна и в идващия миг самолетът загуби височина, обърна се и падна зад дърветата. Чухме удара, хукнахме да оказваме помощ. ”, съобщи пред  TrafficNews.bg  Пенка Гарабетова, която е свидетел на случая.

Самолетът е кръжал над стадиона, където по-късно трябвало да се организира съревнование с дронове. Наградата била 15-минутен полет със злопоучния аероплан. Когато летателната машина прелетяла ниско, с цел да поздрави хората на стадиона, крилото се откъснало, а тя се разрушила в дигата на река Марица, която е в непосредствена непосредственост до футболния стадион.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР