trafficnews.bgКучето Вихрен служи вярно 12 години и е награждавано за

...
trafficnews.bgКучето Вихрен служи вярно 12 години и е награждавано за
Коментари Харесай

Антимафиоти в траур, най-добрият четириног ловец на дрога почина

trafficnews.bg
Кучето Вихрен служи правилно 12 години и е награждавано за куп сполучливи акции


Кучето, което откриваше скрити на невероятни места опиати, си отиде, оповестиха опечалените чиновници на Главна дирекция " Борба с проведената престъпност ". Белгийската овчарка Малиноа Вихър служи правилно на антимафиотите от отдел " Наркотици " в продължение на 12 години. 

В службата се описват митове къде и по какъв начин подготвеното куче е намирало дрога. 

" С негово присъединяване, при извършените голям брой профилирани интервенции, са разкрити и арестувани огромни количества опиати. През всички тези години Вихрен е употребен за интервенции, осъществени освен от отдел „ Наркотици “ при ГДБОП, само че и от други структури на Министерство на вътрешните работи, в това число Агенция Митници и Военна полиция.

Загубата на служебното куче Вихрен е огромна, защото с помощта на уменията му за разкриване на опиати, огромна част от интервенциите са доведени до сполучлив край, за което е награждаван неведнъж ", оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

" Все едно си отиде човек, всички толкоз бяхме привикнали с него. Беше доста мъдро и самоуверено куче. При него нямаше неточност. Шегувахме се, че може да разграничи кокаин от хероин ", описаха пред  TrafficNews  служители от ГДБОП. Сред антимафиотите, които за последно са работили с Вихър, е младши шпионин Венцислав Иванов.

 

Белгийската овчарка Малиноа външно доста наподобява на немската овчарка, само че съгласно специалистите кучетата от тази порода са по-податливи на образование и дресировка. Отличават се с по-квадратен профил, по-лека костна конструкция и по-фина глава. Неоспоримите умения за следене на тази порода ги вършат желани от полиция и военни за работа при търсене и избавяне.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР