trafficnews.bgЕлектронен фиш за превишена скорост с над 30 км/ч в

...
trafficnews.bgЕлектронен фиш за превишена скорост с над 30 км/ч в
Коментари Харесай

Как пада фиш от КАТ: Полицаи заснеха нарушител в Пловдив, но забравиха да снимат камерата си

trafficnews.bg

Електронен фиш за превишена скорост с над 30 км/ч в градски условия падна в съда поради... липса на фотография. Но не фотография на въпросния бързак, заловен от камерите на КАТ в крачка, а фотография на самото устройство записващо устройство. 

Атакуваният Електронен фиш е публикуван за нарушавания от края на 2018 година, когато мобилната система за видеоконтрол „ TFR1–M " засякла лек автомобил  „ Опел Вектра ”, движещ се по ул. „ Кукленско шосе ” № 28 в Пловдив със скорост от 84 км/ч. Поради нормата, че допустимата скорост в градски условия е 50 км/ч, наложената санкция за лидера била в размер на 400 лв.. 

Превишената скорост е установена тъкмо, има доказателство във формата на клип, няма подозрения за причинителя, няма недостатък във фиша - изобщо нарушаването е категоричен факт. Въпреки това обаче жалбата на водача е почетена, а фишът пада. Причината за това удобно стичане на събитията за санкции е, че чиновниците на " Пътна полиция " не запомнили да снимат камерата и въобще не изготвили протокол за потреблението ѝ. 

Използваната камера от катаджиите е от тези, които се инсталират в патрулен автомобил и с изключение на скорост засичат и нарушавания като прекосяване на червен светофар, погрешно изпреварване, лишаване на преимущество и така нататък За потреблението на всички типове мобилни записващи устройства за надзор обаче има регламентиран протоколен ред, който би трябвало да се съблюдава. Той включва сформиране на протокол, в който се оказва по кое време и къде се слага камерата, като документът се съпровожда със фотография на разположението на уреда.

В актуалният случай липсва както протокол, по този начин и фотоси на уреда по време на използването му. Това дава законово съображение на съда да анулира фиша от 400 лв. като го дефинира като противозаконен. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР