Traffic newsВисънт Фулър бе осъден за бял тероризъм за нападението

...
Traffic newsВисънт Фулър бе осъден за бял тероризъм за нападението
Коментари Харесай

18 г. затвор за британеца, който се опита да заколи българин

Traffic news

Висънт Фулър бе наказан за " бял тероризъм " за нападението против Димитър Михайлов

50-годишният Винсънт Фулър бе наказан на най-малко 18 години затвор за опит за ликвидиране на 19-годишния българин Димитър Михайлов в английското градче Стануел, графство Съри.

Фулър, който не крие, че епривърженикът на теорията за превъзходството на бялата раса, бе приет за отговорен в терористични дейности.

Ден след въоръжените набези против джамии в новозеландския град Крайстчърч, той атакува с нож българина в колата му на паркинг пред магазин от веригата " Теско " в лондонския квартал Стануел. Нашенецът станал цел поради по-тъмен цвят на кожата и тъй като е стоял до другар с дълга брада и забрадка на главата.

Вечерта на 16 март Фулър потегля с бейзболна бухалка в търсене на цел за неговата експанзия, ориентирана против мюсюлманите. Удряйки коли и пробвайки се да проникне в мюсюлмански дом той чупи бухалката, след което се връща у дома, с цел да вземе нож.

Така стига до паркинга пред магазина, където в Бе Ем Ве седи българинът Михайлов, с тъмнокож другар до него. Фулър атакува Михайлов през отворения прозорец на колата с възгласи: " Ще умреш! ". Михайлов съумява да избегне удар в гърлото и се разминава единствено с одраскване, само че получава доста рани по ръцете до момента в който се отбранява. Българинът съумява да възпламени колата и да избяга от мястото на нападението.

Днес съдията отхвърли изказванията на Фулър, че нападението му не е терористичен акт. Той получи 18 години и 9 месеца затвор плюс пет години спомагателна присъда.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР